Chuck Norris părăseşte lumea cinematografiei pentru a-şi îngriji soţia

Actorul consideră că substanţa de contrast pe bază de gadolinium i-ar fi cauzat o boală ireversibilă soţiei sale Gena şi a decis să se dedice îngrijirii acesteia.

Chuck şi Gena Norris, împreună cu copiii lor
Chuck şi Gena Norris, împreună cu copiii lor (GTRES)

Actorul Chuck Norris îşi părăseşte cariera din dragoste. Protagonistul lui Walker din Texas Ranger îşi lasă deoparte rolurile sale de tip dur şi se dedică îngrijirii soţiei. Ştirea a fost anunţată în revista americană Good Health, unde Chuck a explicat că Gena, mama celor doi copii gemeni ai lor în vârstă de 16 ani, suferă de o boală gravă din 2013.

Aşa cum a explicat Chuck, anii de cinema au trecut pentru el. „Am lăsat cariera cinematografică să-mi dedic restul zilelor ca să o menţin în viaţă pe Gena. Acesta este cel mai important lucru, ca ea să continue să fie cu noi şi aşa cum suferă ea, să nu mai sufere nimeni niciodată”. El susţine că o componentă chimică utilizată în substanţa de contrast folosită pentru Rezonanţa magnetică nucleară (RMN) i-a otrăvit soţia, fotomodelul Gena Norris, cu care este căsătorit de 19 ani.

În primăvara anului 2013, Gena a făcut trei injecţii într-o săptămână pentru a facilita vizibilitatea RMN. Potrivit cuplului, injectările cu substanţa de contrast pe baza de gadolinium - un metal rar – i-au afectat sistemul nervos şi rinichii. Substanţa, susţin ei, are efecte progresive, şi, de atunci Gena se confruntă cu dureri intense, în ciuda tuturor tratamentelor pe care le-a făcut.

Gena a relatat pentru publicaţia menţionată mai sus că, după prima injecţie, se simţea ca şi cum întregul corp i-a luat foc, efectiv ardea, şi timp de câteva luni a trebuit să rămână în pat. Acum, Chuck şi Gena Norris au devenit ambasadorii unei campanii împotriva injecţiilor cu gadoliniu, din cauza efectelor toxice pe care le provoacă acesta.

Deşi Norris are de gând să se dedice îngrijirii soţiei sale, actorul trebuie să se concentreze şi asupra sănătăţii sale, deoarece în luna iulie a.c., a suferit două atacuri de cord într-o singură zi. Din fericire, fără consecinţe grave.

În ciuda tuturor acestor probleme de sănătate, cuplul încearcă să ducă o viaţă normală şi să călătorească des. În plus, Chuck se bucură de ferma lor din Texas, unde face plimbări călare şi îşi perfecţionează binecunoscutele sale tehnici de arte marţiale.

Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration/FDA) a declarat, în luna mai a acestui an, că nu există dovezi că gadoliniul ar fi dăunător sănătăţii. Aceeaşi afirmaţie a fost făcută şi de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), totuşi acest organism a recomandat restricţionarea utilizării unor substanţe de contrast pe baza de gadoliniu ca o măsură de precauţie, deoarece unele studii au indicat posibilitatea acumulării acestui metal în ţesutul cerebral şi în alte ţesuturi, inclusiv în ficat, rinichi, muşchi, piele şi oase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură