Cetăţean rus suspectat de planificarea unui atac cu dronă asupra forţei aeriene americane din Turcia

Rapoartele media din Turcia au susţinut că autorităţile au arestat un presupus militant Daesh din Rusia care, aparent, ar fi plănuit un atac cu dronă asupra avioanelor americane staţionate la baza aeriană Incirlik.
Baza Aeriană de la Incirlik, Turcia.
Baza Aeriană de la Incirlik, Turcia. (Getty Images)

Rapoartele din 10 august au citat oficiali nenumiţi afirmând că cetăţeanul rus, identificat în persoana lui Ruslan Bakiev, a fost arestat în oraşul sudic Adana în timp ce “studia” zona din jurul bazei aeriene Incirlik.

De asemenea, rapoartele media au mai susţinut că Bakiev este suspectat de complotare la organizarea unui atac asupra comunităţii musulmane Alevi din regiune.

Turcia este ţară membră a NATO şi Forţa Aeriană a Statelor Unite foloseşte baza aeriană Incirlik pentru campania împotriva grupului jihadist Daesh (cunoscut sub numele de Statul Islamic) în Siria şi Irak.

Postul de televiziune turcesc Haberturk a raportat că Bakiev a fost deportat din Turcia în trecut, când a încercat să intre în Siria.

Rapoartele media mai precizează că cetăţeanul rus vorbeşte fluent limbile turcă, arabă şi engleză.

Ambasada rusă din Ankara a declarat că analizează situaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe