Cele mai frumoase alternative la un pom de Crăciun clasic [video]

Idei creative pentru pomul de Crăciun
Idei creative pentru pomul de Crăciun (Tinyme.com)

Pregătirile pentru Crăciun sunt printre cele mai frumoase momente petrecute alături de familie. Cu un strop de imaginaţie puteţi confecţiona un pom de Crăciun neconvenţional.

Pom de Crăciun din autocolante

Cum ne putem permite un pom de Crăciun într-un spaţiu mic? Ne putem confecţiona unul. Pomul de Crăciun din autocolante se potriveşte în fiecare apartament mic.

(Tinyme.com)

Autocolantele pot fi achiziţionate din orice magazin de specialitate. Totuşi nu vă grăbiţi să lipiţi la întâmplare pe perete! Pentru ca pomul să fie perfect, ar trebui mai întâi să desenaţi pe perete un brad simetric cu linii orizontale, la distanţe egale, cu riglă şi creion. Mai întâi lipiţi triunghiul exterior de-a lungul marcajului, apoi completaţi cu autocolante în partea de mijloc. Pentru că sărbătorile de iarnă nu durează întregul an, trebuie să vă asiguraţi că autocolantele pot fi eliminate uşor.


Un altfel de pom de Crăciun din umeraşe

Aveţi umeraşe vechi care atârnă în dulap? Nu le aruncaţi imediat, deoarece pot fi folosite la realizarea unui pom de Crăciun neobişnuit.

(Foto Flora Press)

Partea de sus a pomului de Crăciun formează un singur umeraş, în stânga şi dreapta atârnaţi încă două umeraşe care formează cel de-al doilea nivel şi fixaţi cu sârmă artizanală. În cel de-al treilea rând folosiţi încă două umeraşe, iar în cel de-al patrulea rând, aşezaţi încă trei umeraşe şi continuaţi, până când bradul a atins dimensiunea dorită. Umeraşele argintii strălucesc frumos, iar cele din plastic au accente colorate. Acestea pot fi pulverizate anterior cu vopsea aurie sau argintie. La final, atârnaţi pomul de Crăciun pe perete şi decoraţi-l cu luminiţe, globuri şi beteală.

Scară cu beteală şi luminiţe

Scara dintr-o locuinţă are diverse întrebuinţări, în cazul de faţă o putem utiliza pentru a confecţiona un pom de Crăciun. Scara-brad de Crăciun îşi are farmecul său şi această idee poate convinge artizanii şi iubitorii de vintage.

(captură video Youtube)

Luaţi o scară veche din lemn şi puneţi-o într-o poziţie stabilă, apoi legaţi globurile în mod individual cu fire textile diferite. Primul glob trebuie fixat cu un fir scurt, astfel încât să stea în partea de sus în mijloc, apoi fixaţi celelalte globuri rămase pe treptele individuale ale scării, astfel încât acestea să formeze vizual un triunghi. La final aşezaţi o stea mare în partea de sus a scării, rezultatul poate fi uimitor.

Pom de Crăciun din lemne şi beţişoare

O plimbare în pădure este deosebit de relaxantă în ajunul Crăciunului şi astfel puteţi aduna ramuri de lungimi diferite, din care puteţi cu uşurinţă realiza un mic pom de Crăciun.

(captură video Youtube)

Mai întâi sortaţi ramurile după dimensiune şi apoi le aranjaţi în formă de brad. Apoi luaţi o panglică lungă (de patru ori mai lungă decât mărimea pomului pe care îl doriţi), puneţi-o în mijloc şi legaţi lemnul cel mai scurt la ambele capete, astfel încât să obţineţi o buclă în partea de sus. Legaţi bine celelalte ramuri la distanţe egale şi apoi decoraţi cu luminiţe şi globuri.

Pom de Crăciun din cărţi

Dacă iubeşti cărţile, atunci cu siguranţă îţi va surâde ideea unui astfel de pom de Crăciun. Poţi suprapune pur şi simplu cărţile, închise sau deschise, după preferinţă!

Pom de Crăciun 3D

Pentru o versiune simplă a pomului de Crăciun cu efect 3D, imprimaţi sau desenaţi un şablon de pom de Crăciun de mărimea dorită, decupaţi-l şi transferaţi conturul şablonului de două ori pe un carton vechi.

(Odenneboom.be)

Decupaţi cei doi pomi şi desenaţi o linie centrală pe ambele părţi, folosind o riglă şi un creion. Aceste linii sunt tăiate una în partea de sus a primului pom decupat, iar cealaltă linie trebuie tăiată în partea de jos a celuilalt pom. În final, se îmbină unul în celălat, fixând pomul 3D cu lipici şi se decorează cu creioane colorate, sclipici, confetti...etc.

Pom de Crăciun din dopuri de plastic

Printre multele ornamente care se pot face cu ajutorul dopurilor de plastic, acest pom de Crăciun handmade este numai bun pentru a face o schimbare în decorul de sărbători. Îţi trebuie o bucată de lemn pentru trunchi, lipici şi multe dopuri de plastic. Şi, în plus, multă fantazie! Copiii pot fi o sursă de inspiraţie, puneţi-i la încercare.

Pom de Crăciun din lemn

Pentru a construi un pom de Crăciun din şipci de lemn, ai nevoie de o tijă de lemn rotundă sau de o tijă metalică filetată de 85 de centimetri lungime şi 25 de şipci de diverse lungimi (10 - 80 cm). Faceţi o gaură în mijlocul şipcilor de lemn, care să fie de acelaşi diametru cu cel al tijei rotunde. Baza poate fi un cub de lemn, cu o gaură în mijlocul a două treimi din el. Fixaţi bara lungă de 85 de centimetri prin înşurubare în bază. Apoi fixaţi toate şipcile pe tijă ca ramurile unui brad.

(Raumgestalt.net)

Dacă nu doriţi să faceţi acest lucru singuri, puteţi cumpăra aceste şipci de lemn de la un magazin de specialitate.

Sărbători alternative fericite!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură