Cel mai în vârstă bărbat al lumii moare în Israel la 113 ani

Yisrael Kristal, un supravieţuitor al Holocaustului care anul trecut a fost recunoscut ca cel mai în vârstă bărbat în viaţă, a murit vineri, în Israel, la vârsta de 113 ani.
Yisrael Kristal
Yisrael Kristal (Getty Images)

Kristal a murit în oraşul nordic Haifa, cu o lună înainte de împlinirea vârstei de 114 ani. El a trecut prin ambele războaie mondiale şi a supravieţuit Holocaustului.

Născut pe teritoriul actual al Poloniei, în 15 septembrie 1903, Kristal a supravieţuit lagărului morţii din Auschwitz, unde prima sa soţie, cei doi copii ai lor şi alţi membri ai familiei sale au fost ucişi de nazişti. El a fost singurul supravieţuitor al familiei sale.

Yisrael Kristal s-a căsătorit din nou după cel de-Al Doilea Război Mondial şi s-a mutat în Israel în 1950.

Fiica lui Shula Kupershtucha a declarat: „El a văzut întotdeauna lumina şi binele în toate lucrurile”.

Cartea Recordurilor Guinness i-a acordat în 2016 lui Kristal un certificat pentru „cel mai în vârstă bărbat al lumii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe