Cei mai buni absolvenţi ai Academiei Militare şi-au primit diploma de licenţă de la preşedintele Nicolae Timofti

Tatiana Chiriac
30.06.2012

Cei mai buni absolvenţi din acest an ai Academiei Militare a Forţelor Armate au primit astăzi diplomele de licenţă şi insigna „Militar eminent” de la preşedintele Nicolae Timofti, Comandantul Suprem al Forţelor Armate. Ceremonia solemnă s-a desfăşurat în centrul Capitalei.

„Un ofiţer nu execută doar ordinele superiorilor, ci trebuie să se remarce printr-o înţelegere plenară a scopurilor pe care le are o instituţie militară. Generaţia dumneavoastră are obligaţia să reaşeze instituţiile militare pe principii, realităţi şi tehnici moderne în serviciul cetăţenilor şi al statului. Superiorii v-au apreciat efortul pe care l-aţi arătat de-a lungul anilor şi sunt sigur că v-au iniţiat în ceea ce înseamnă responsabilitate, competenţa şi onoarea unui militar”, a declarat Nicolae Timofti citat de serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că este mulţumit de calitatea pregătirii ofiţerilor promoţiei acestui an. „Pentru ei începe o nouă etapă în serviciul militar, în care noi aşteptăm să se remarce prin competenţă, perseverenţă, devotament şi profesionalism”, a menţionat ministrul Marinuţa.

În perioada 1992-2012 Academia Militară a pregătit pentru Forţele Armate 1381 de ofiţeri la cinci specialităţi - infanterie, artilerie, transmisiuni, grăniceri şi carabinieri.

Promoţia 2012 a Academiei Militare este formată din 106 absolvenţi care au primit şi gradul de locotenent. Dintre ei, 50 de persoane vor îndeplini serviciul militar pe contract în unităţile Armatei Naţionale, 32 – în cadrul Serviciului Grăniceri, 24 – în Trupele de Carabinieri.

Menţionăm că Academia Militară a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun” este membră a consorţiului Parteneriat pentru Pace, iar studiile se efectuează la două facultăţi - Ştiinţe militare şi Administraţie Publică. De asemenea, instituţia include un centru de studii strategice de apărare şi securitate, un centru de perfecţionare continuă şi Centrul Lingvistic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor