“Ceaţă chimică” afectează o plajă britanică. Peste 100 de persoane tratate la spital

Zeci de rezidenţi şi turişti dintr-un orăşel sudic de pe litoralul britanic au fost duşi la spital după ce au inhalat “aburi” otrăvitori. Poliţia a afirmat că “ceaţa chimică” părea să fi venit dinspre mare, răspândindu-se pe uscat.
O aşa zisă ceaţă chimică loveşte plaja unui oraş din sudul Marii Britanii, 27 august 2017.
O aşa zisă ceaţă chimică loveşte plaja unui oraş din sudul Marii Britanii, 27 august 2017. (Captură Foto)
Andrei Popescu
28.08.2017

Stâncile şi plajele din apropierea oraşului Eastbourne din sudul Marii Britanii au fost evacuate duminică, după ce sute de persoane au fost afectate de o “ceaţă chimică” bizară.

Peste 100 de persoane au fost tratate la spital după ce au acuzat probleme respiratorii, senzaţie de usturime la nivelul ochilor şi stări de greaţă din cauza “ceţii toxice”, a precizat BBC.

BBC a citat East Sussex Healthcare NHS Trust care a declarat că 133 de persoane au fost “decontaminate” la unul dintre spitalele sale.

Alte organizaţii media au citat poliţia locală afirmând că incidentul a fost raportat pentru prima dată în jurul orei locale 17 (16:00 UTC).

Serviciile de urgenţă au avertizat publicul să stea departe de plajă şi să închidă uşile şi geamurile locuinţelor din cauza substanţei nocive necunoscute.

Într-o declaraţie, poliţia din Sussex a anunţat că “ceaţa” a părut să vină dinspre mare, precizând că încă nu a fost stabilită sursa.

Localnicii au descris cum o plajă aglomerată la Birling Gap s-a golit în doar câteva minute după ce s-a răspândit brusc ceaţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor