Ce termen are Comisia pentru Statut să elaboreze raportul privind reexaminarea cerută de Traian Băsescu

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
05.02.2013

Membrii Comisiei de Statut au termen până joi, la ora 9.00, să elaboreze un raport la Statutul deputaţilor şi senatorilor pentru care preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

În cererea de reexaminare, nu există decât "patru lucruri care sunt de formă, nu de fond, dintre care trei sunt de tehnică legislativă şi unul singur este un text care nu afectează capacitatea ANI de a-şi exercita singurul instrument din România pentru a controla incompatibilităţile şi conflictele de interese ale demnitarilor", a precizat Valeriu Zgonea.

Şeful Camerei Deputaţilor a mai declarat că i-ar face plăcere să existe o dezbatere publică cu organizaţiile neguvernamentale pe această temă, dar nu există ONG care să înţeleagă procedurile parlamentare.

"Care ONG se pricepe la comitologie? Care sunt acele organizaţii neguvernamentale care înţeleg procedurile parlamentare? (...) Mi-ar face plăcere să avem acele organizaţii care să cunoască procedurile parlamentare din toate statele europene", a afirmat Zgonea.

Politicianul a mai precizat că, în privinţa Statutului deputaţilor şi senatorilor, este prima dată, în ultimii 3 ani şi jumătate, când Parlamentul nu este criticat direct.

"Ca argumente juridice, pe fond, nu există să spunem că am greşit noi cu ceva în modificarea Statutului", a declarat Zgonea.

Preşedinţia a informat luni că Traian Băsescu a semnat cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, pe care a trimis-o Parlamentului, .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor