Ce intenţii are Ponta în relaţia cu Băsescu, după alegeri

Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
09.11.2012

Premierul Victor Ponta a vorbit joi, la lansarea programului de guvernare al USL, despre relaţia pe care doreşte să o aibă cu preşedintele Traian Băsescu după alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. Ponta a precizat că nu vrea nici să aibă conflicte cu şeful statului, dar nici să coabiteze cu acesta.

"Vreau să explic (...) obiectivul principal al guvernării viitoare: nu vreau nici să am conflicte cu preşedintele Băsescu, dar n-aş vrea nici să coabitez cu domnia să. Discutăm mult prea mult despre cum se înţeleg oamenii politici, dacă m-am certat sau nu m-am certat cu domnul Antonescu, o spun încă o dată – nu, şi nici n-o să mă cert; domnul Dragnea, o spun încă o dată – nu", a declarat Ponta.

Premierul a afirmat că este mult mai important dacă USL va coopera cu cei cărora le va cere votul.

"Cred că atenţia noastră este mult prea mult îndreptată către persoane şi cred că cel mai important lucru este dacă vom coabita şi vom coopera în mod corect, în mod eficient, în mod cinstit cu cei cărora le cerem votul pe 9 decembrie şi cu cei care nu ne vor vota pe 9 decembrie, dar aşteaptă un viitor mai bun pentru România", a arătat Ponta.

În programul de guvernare al USL se menţionează că formaţiunea are patru direcţii strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada următoare – agricultura, energia, reindustrializarea şi infrastructura, a declarat premierul Victor Ponta la lansarea programului de guvernare al Uniunii, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

În programul "România puternică", cele patru direcţii au la bază mai multe domenii cheie: educaţia, sănătatea, administraţia publică, mediul de afaceri şi politica socială. Cele patru direcţii prioritare pot fi dezvoltate într-un sistem constituţional care va pune bazele "României puternice", în care vor fi mai puţine conflicte, în care instituţiile să îşi ştie rolul şi locul în societate, şi care să definească o societate predictibilă, stabilă, a precizat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor