USL a scos din imn partea cu "Traian", la lansarea programului de guvernare

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Imnul de stat al României a fost intonat fără ultimele două versuri din strofa a doua, care includ formula "un nume de Traian", la lansarea programului de guvernare al USL.

Participanţii la eveniment s-au ridicat în picioare, pregătiţi să asculte întreg imnul, însă au fost intonate doar versurile: "Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră barbarii de tirani!/ Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soarte/ La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani", după care au urmat: "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman".

Ultimele două versuri ale celei de-a doua strofe: "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!" nu au mai fost intonate.

USL are patru direcţii strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada următoare – agricultura, energia, reindustrializarea şi infrastructura, a declarat premierul Victor Ponta la lansarea programului de guvernare al Uniunii, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

În programul "România puternică", cele patru direcţii au la bază mai multe domenii cheie: educaţia, sănătatea, administraţia publică, mediul de afaceri şi politica socială. Cele patru direcţii prioritare pot fi dezvoltate într-un sistem constituţional care va pune bazele "României puternice", în care vor fi mai puţine conflicte, în care instituţiile să îşi ştie rolul şi locul în societate, şi care să definească o societate predictibilă, stabilă, a precizat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne