Parlamentarii Lucian Şova şi Iulian Iancu audiaţi la DNA

Iulian Iancu, Preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor
Iulian Iancu, Preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor (Camera Deputaţilor)

Parlamentarii Lucian Şova şi Iulian Iancu ar fi vizaţi în dosarul judecătorului CCR, Toni Greblă, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, atât Şova cât şi Iancu, ambii foşti secretari de stat la Ministerul Economiei, dar în perioade diferite, au fost audiaţi joi la DNA.

Iulian Iancu s-a prezentat la DNA în jurul orei 13:00 declarând că nu are nicio legătură cu dosarul lui Greblă şi că a venit pentru a da lămuriri în legătură cu transportul unor persoane, în anul 2012, la lansarea candidaţilor social democraţi pe stadionul Naţional.

"Nu ştiu nimic de cazul respectiv (n.r. dosarul lui Toni Greblă). Nu am nicio tangenţă. Nu cunosc de ce este chemat domnul Greblă. Eu vă spun de ce sunt eu invitat: eu sunt invitat pentru transportul de persoane, adică membrii de partid, în anul 2012, la lansarea candidaţilor pe stadionul "23 August". Acolo sunt semne de întrebare. Tot ce ştiu o să spun cu mare plăcere şi acum şi când ies. Nu m-am ocupat niciodată de transportul de persoane în partid şi nici de logistică în partid, dar dacă pot să spun, o să spun cu mare plăcere", a declarat Iancu, recunoscând că are calitate de suspect în respectivul dosar.

Iancu a adăugat că este nevinovat şi că nu s-a ocupat niciodată de transportul de persoane în partid, de logistică. Campania electorală a tuturor membrilor de la Bacău a fost finanţată prin cotizaţia membrilor, a precizat Iancu.

Atât Iulian Iancu cât şi Lucian Şova sunt parlamentari PSD de Bacău.

Reamintim că procurorii DNA au dispus, joi, începerea urmăririi penale pe numele judecătorului Curţii Constituţionale, Toni Greblă, sub acuzaţia de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne