Cazul Traian Berbeceanu: Se cere demisia ministrului Radu Stroe dacă nu ia măsuri

Radu Stroe, ministrul administraţiei şi internelor
Radu Stroe, ministrul administraţiei şi internelor (Epoch Times România)
Flori Mladin
05.01.2014
Scandalul iscat în cazul comisarului Traian Berbeceanu continuă. După decizia judecătorilor ca fostul şef al BCCO Alba să fie judecat în libertate, s-a instalat tăcerea în MAI. Aceasta deoarece ministrul a susţinut mereu că nu a fost informat în acest caz şi că a fost indus în eroare de şefii DGIPI, potrivit pesurse.ro.
Jurnalista Livia Botici care a lansat Pagina de Facebook "Respect Traian Berbeceanu" îl acuză dur pe ministrul Radu Stroe că nu este preocupat să descopere infracţiunile făcute public şi prin documente interne de către fostul şef al BCCO Alba.
Iată scrisoarea deschisă adresată ministrului de Interne:

"În urmă cu ceva timp, imediat după arestarea comisarului şef Traian Berbeceanu, scriam următorul text:
'Alooooo, domnule ministru de Interne, în urmă cu doar câteva zile v-a fost arestat cel mai bun poliţist de Crimă Organizată, cel căruia, dacă vă aduceţi aminte, vroiaţi să îi oferiţi o funcţie mai mare, în cadrul IGPR. Astăzi, domnule ministru de Interne, de ce staţi ascuns? Astăzi, de ce domnule ministru de Interne nu spuneţi că Traian Berbeceanu este nevinovat şi că totul este doar o înscenare grosolană??? Dacă Traian Berbeceanu este oaia neagră a Poliţiei Române, de ce aţi vrut domnule ministru sa îl avansaţi în funcţie? Aş putea chiar eu să vă dau un răspuns: aţi vrut să-l avansaţi, crezând şi sperând că în felul acesta îi veţi închide gura şi va accepta să ia parte la ilegalităţile pe care anumite grupuri de interese le comit. Aţi crezut că el, comisarul şef Traian Berbeceanu, aleargă după funcţii şi va închide ochii în faţa nemerniciilor pe care oamenii de afaceri le fac cu "binecuvântarea" instituţiilor statului pe care le coordonaţi dumneavoastră şi ministrul Justiţiei? Aţi greşit însă, pentru că banii şi mirosul puterii nu au fost mai puternici decât simţul datoriei şi respectul pentru lege! Treziţi-vă, domnule ministru şi recunoaşteţi că întreg sistemul este bolnav, în metastază, şi acceptaţi sa îl vindecaţi, nu îl ucideţi cu bună ştiinţă'.

Deşi la vremea aceea, unii spuneau că exagerez, ceea ce se întâmplă astăzi, mă face să cred, în continuare, că am avut dreptate! Îmi este imposibil să cred că ministrul de Interne nu ştia de propunerea de avansare a lui Traian Berbeceanu, poliţistul numărul 1 al României, pe linie de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Îmi este imposibil să cred că, pe biroul său ori pe masa din vreo cafenea, nu a primit raportul şefului BCCO Alba! Îmi este imposibil să cred că nu a avut cunoştinţă despre ceea ce i se pregăteşte lui Traian Berbeceanu! Îmi este imposibil să cred că vrea să facă lumină în acest caz! Dacă vroia, o făcea de foarte mult timp. Dacă vroia, astăzi, şefii Serviciilor din cadrul IGPR erau demişi, pentru ca el singur a spus că au greşit.
Dacă vroia să facă lumină, lucrurile începeau să se mişte! Tocmai de aceea, mă întreb şi azi, de ce stai ascuns, domnule ministru de Interne? De ce nu iei măsuri? De ce nu faci nimic?

Trezeşte-te, dă-ţi două pălmi, spală-te pe faţă cu apă rece de jegul care te învăluie şi fă odată pentru totdeauna ceea ce trebuie! Mai ai şi varianta să te trezeşti şi să-ţi dai demisia dintr-o funcţie pe care nu o meriţi!"conchide jurnalista Livia Botici pe contul personal de Facebook.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor