Cazanciuc, despre magistraţii care au ieşit în stradă: Sunt convins că unii nu ştiu de ce sunt acolo

Fostul ministru PSD Robert Cazanciuc a reacţionat după protestele magistraţilor împotriva OUG-ului care modifică legile justiţiei.
Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, şef peste Comisia Juridică din Senat, a afirmat vineri seară, într-o emisiune Digi24, că protestele magistraţilor reprezintă "un demers politic".

"Dacă aţi face un sondaj de opinie pe scările tribunalului şi aţi întreba magistraţii de ce protestează, sunt convins că unii dintre ei nu ar şti foarte bine de ce se află acolo. Pentru că ar trebui să discutăm pe texte concrete. Ce anume îi nemulţumeşte pe magistraţi? (...) Sunt nemulţumiţi de ce?", a declarat Cazanciuc.

Întrebat de realizatoare dacă are dubii că magistraţi nu ştiu pentru ce protestează, social-democratul a reiterat:

"Îmi pare rău să vă spun, dar dacă aţi merge pe scările tribunalului, sunt convins că unii dintre ei nu ştiu de ce se află acolo, dar e bine să fii parte a unui demers la un moment dat politic. Aşa cred. Din păcate asta este ferma mea convingere, cunoscându-i pe unii dintre ei. (...) Da, e un demers politic până la urmă. Din păcate pentru magistraţi."

Cine e în spatele demersului, cine îl coordonează?

"Păi sunt câţiva judecători prezenţi în aceste manifestări care au fost foarte activi în spaţiul public de-a lungul timpului, care, din păcate, au atras în jurul lor tineri magistraţi care pot să aibă credinţe", a replicat şeful Comisiei Juridice.

Reamintim că Guvernul Dăncilă a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea legilor Justiţiei care conţine o serie de prevederi controversate ce au fost criticate dur de preşedintele României, de DNA, de DIICOT, de diverse asociaţii de magistraţi, de Opoziţie, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, precum şi de procurorul general Augustin Lazăr.

Între timp, un număr tot mai mare de parchete din ţară şi un tribunal au anunţat că îşi vor suspenda activitatea în semn de protest faţă de OUG. Detalii aici.

De asemenea, sute de magistraţi au ieşit în stradă pentru a protesta, avertizând că statul de drept este în pericol să se prăbuşească sub greutatea coaliţiei PSD-ALDE. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne