Atac cu armă albă într-un tren în nordul Germaniei. Un mort şi cel puţin 2 răniţi

Maşini de poliţie şi ambulanţe sunt trimise la gara centrală din oraşul german Flensburg după atacul din 30 mai 2018.
Maşini de poliţie şi ambulanţe sunt trimise la gara centrală din oraşul german Flensburg după atacul din 30 mai 2018. (Captură Imagine)

Cel puţin o persoană, probabil atacatorul, a fost ucis într-un atac cu cuţit în oraşul nordic german Flensburg şi alte două persoane au suferit răni grave.

Poliţia federală germană a confirmat miercuri că a avut loc un atac cu cuţitul într-un tren care se apropia de staţia centrală a oraşului nordic Flensburg, situat la graniţa cu Danemarca. Rapoartele media au precizat că atacul s-a soldat cu cel puţin un mort şi doi răniţi.

Publicaţia germană Bild a susţinut că suspectul a intrat într-o dispută cu un pasager, pe care l-a înjunghiat. Bărbatul a supravieţuit, dar este grav rănit. O poliţistă care se afla în tren l-a înfruntat pe atacator, dar a fost la rândul ei rănită. Totuşi, poliţista şi-a folosit în cele din urmă arma pentru a-l doborî pe atacator.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 19:00 într-un tren intercity care călătorea spre Flensburg prin Koln şi Hamburg. În momentul atacului, trenul se afla la aproximativ 20 km de gara din Flensburg.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a afirmat că este profund afectat de atac. “Violenţa nu trebuie niciodată tolerată, fie că este împotriva publicului sau împotriva poliţiei”, a adăugat el, potrivit Deutsche Welle.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că pe moment nu este vreo legătură între terorism şi acest incident. Zona din jurul gării feroviare a fost evacuată şi închisă.

Germania nu este străină de astfel de acte violente şi de terorism. Astfel, în 19 decembrie 2016, şoferul unui camion a intrat într-o mulţime de oameni prezenţi la un târg de Crăciun în centrul Berlinului, provocând 12 morţi şi câţiva răniţi.

Atacul din Berlin a avut loc după un atac sinucigaş cu bombă în oraşul Ansbach, în 24 iulie 2016, când au fost rănite 15 persoane.