"Cât sunt eu prim-ministru nu trebuie să vă mutaţi nicăieri" - Victor Ponta către Antena 3

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Invitat în studioul Antenei 3, Premierul Victor Ponta a dat luni asigurări că, cel puţin atâta vreme cât el va fi premier, postul fondat de Dan Voiculescu va putea emite din actualul sediu şi că nu trebuie să se mute nicăieri, având posibilitatea să achite o chirie similară cu cea plătită de alte televiziuni care stau în spaţiile statului.

„Decizia va aparţine conducerii trustului, dar cel puţin cât sunt eu prim-ministru nu trebuie să vă mutaţi nicăieri. În spaţii ale statului român stau în acest moment şi B1 TV, România TV, a stat şi Realitatea care s-a mutat, nu din cauza noastră, şi eu cred că ideea de libertate a presei şi de a nu aplică sancţiuni împotriva unor jurnalişti şi a unui grup de presă când nu sunt obiectul cauzei sau inculpaţi în cauză este mai importantă decât orice altceva, decât orice destin personal", a declarat Ponta, citat de B1.

Insinuând că, la fel ca fondatorul lor, Dan Voiculescu, condamnat la închisoare după ce a adus statului un prejudiciu de 60 de milioane de euro, că Antenele ar fi persecutate politic, premierul a afirmat că Antenele "nu trebuie alungate din sediu".

"Dumneavoastră aţi prezentat, la Antena 3, cazuri grave, penale, în care sunt implicaţi Traian Băsescu şi familia sa. Pentru asta nu trebuie nimeni, nici dumneavoastră - şi dacă făcea orice altă televiziune, care prezenta despre mine sau oricine altcineva - ăsta nu e un motiv pentru care să fie închis, gonit dintr-un sediu. Deci, pot să spun, asumându-mi orice critică şi risc, că aşa cum alte televiziuni, dintre care unele mă critică foarte tare, pot sta cât timp plătesc chiria şi îndeplinesc condiţiile legale în sediile lor, şi dumneavoastră trebuie să rămâneţi", a spus Ponta luni, aflat în studioul televiziunii, potrivit Mediafax.

Premierul a mai afirmat că, pentru România, dacă "singurul post afiliat CNN" este mutat cu forţa sau scos în stradă, din sediu, fără să aibă nicio vină şi nicio acuzaţie directă ar fi "cea mai mare lovitură care s-ar da imaginii ţării".

Reamintim că, în pofida faptului că "vedetele" lui Voiculescu şi oamenii politici din camarila lui au încercat să acrediteze ideea că sediul postului TV, altminteri proprietate a Grivco, a fost "confiscat abuziv" şi ar fi în pericol să dispară, însăşi avocata lui Voiculescu a infirmat această posibilitate.

Potrivit B1, în urmă cu cinci zile, Maria Vasii, avocata lui Voiculescu preciza că nu se pune problema că Antena 3 să fie închisă, aşa cum susţin angajaţii postului. Mai mult, activitatea televiziunii nu este afectată în niciun fel de sechestru, a mai susţinut avocata.

Sediul în care funcţionează Antenele este una din clădirile indisponibilizate de Curtea de Apel Bucureşti în vederea recuperării prejudiciului e 60 de milioane de euro cauzat de Voiculescu. Sediul Antenelor aparţine Grivco.

Angajaţii Antenelor pot rămâne în clădire şi plăti chirie către stat. În ceea ce priveşte nivelul chiriei, Ponta a răspuns că este vorba de aceeaşi sumă plătită şi de celelalte televiziuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne