„Nu se pune problema ca Antena 3 să fie închisă”, declară avocata lui Voiculescu

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Avocata lui Dan Voiculescu, Maria Vasii, a anunţat miercuri că a contestat în instanţă sechestrul pus pe sediul Antenelor din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, pe motiv că această măsură nu are temei legal. Respectiva contestaţie se află deja pe rolul Tribunalului Bucureşti, a anunţat avocata.

Potrivit B1, avocata lui Voiculescu a precizat că nu se pune problema că Antena 3 să fie închisă, aşa cum susţin angajaţii postului. Mai mult, activitatea televiziunii nu este afectată în niciun fel de sechestru, a declarat avocata. Reamintim că zile în şir, după arestarea fondatorului trustului Intact, vedetele Antenelor s-au plâns că sediul le este confiscat abuziv şi şi-au mobilizat telespectatorii să iasă la un protest la Cotroceni, protest ce a degenerat în violenţe.

„S-a luat o singură măsură de sechestru cu privire la un bun determinat. Imobilul din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti. Este doar indisponibilizat. Am formulat deja contestaţia la executare, se află pe rolul Tribunalului Bucureşti. Până la judecare, un alt demers nu mai poate fi efectuat. Această măsură nu are fundament legal, restul explicaţiilor le veţi primi pe o altă cale”, le-a spus avocata jurnaliştilor, la ieşirea din sediul DNA, unde fusese chemată pentru a i se aduce la cunoştinţă instituirea sechestrului.

„Una din poziţiile noastre faţă de măsura sechestru este că bunurile trebuiau evaluate şi individualizate în teren”, a mai precizat avocata, adăugând că „Dan Voiculescu are în continuare convingerea că procesul său a ieşit din tiparul firesc a unui proces echitabil”.

Dan Voiculescu a fost condamnat pe 8 august la 10 ani de închisoare în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. În vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro adus de mogul statului, instanţa a dispus confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la fiicele fondatorului PC, Camelia şi Corina Voiculescu, suma reprezentând contravaloarea donaţiilor în acţiuni ale ICA făcute de Dan Voiculescu. De asemenea, instanţa a dispus sechestru asupra imobilelor unde funcţionează Grivco şi Antena 3 (sediul Antenei 3 fiind tot proprietatea Grivco) precum şi blocarea conturilor lui Voiculescu. Casa din Bulevardul Kiseleff a lui Voiculescu a fost pusă şi ea sub sechestru.

DNA a înmânat dispoziţiile de sechestrare pentru proprietăţile lui Dan Voiculescu, indisponibilizate în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro, ministerul Finanţelor urmând să execute sechestrul.

ANAF nu a primit încă decizia definitivă a instanţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne