Cioloş: Shhaideh încearcă să ascundă sub umbrela Guvernului Cioloş doar lucruri care-i convin şefului

Ca urmare a modificărilor aduse la proiectul de Cod Administrativ, condamnaţii penal vor putea fi membri ai Guvernului, dacă sunt reabilitaţi, mişcare ce îi deschide calea liderului PSD Liviu Dragnea spre funcţia de premier. Cui să-i mulţumim pentru asta? Guvernului Cioloş, susţine Ministerul Dezvoltării.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Ministrul PSD al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, încearcă să ascundă sub umbrela Guvernului Cioloş doar lucruri care-i convin şefului ei, Liviu Dragnea, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş.

"Doamna Shhaideh încearcă să ascundă sub umbrela Guvernului Cioloş doar lucruri care-i convin şefului. Guvernul Cioloş a adoptat multe acte normative bune pe care noua majoritate a ţinut cu orice preţ să le golească de conţinut pentru că deranjau. Conţinutul proiectului de Cod administrativ, în schimb, nu a fost asumat de Guvernul pe care l-am condus", a atras atenţia Dacian Cioloş, făcând trimitere la explicaţiile furnizate pe această temă de Platforma România 100.

Odată cu intrarea în vigoare a Codului Administrativ, se abrogă o serie de legi, printre care şi celebra L90/2001 pentru organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, care stipulează că "pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate".

În noul Cod se precizează că pot fi membri ai Guvernului cei care au suferit condamnări penale, în situaţia în care a intervenit reabilitarea.

Platforma lui Cioloş, reacţie rapidă

În legătură cu informaţiile lansate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, despre articolul privind amendarea Legii 90/2001, privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, Platforma România 100 face următoarele precizări:

· Proiectul de Cod Administrativ, la care se lucrează încă din 2001, nu a fost lansat în circuitul de avizare, nu a fost discutat şi nu a fost adoptat de guvernul Cioloş.

· Responsabilitatea pentru lansarea proiectului în dezbatere publică pe 8 noiembrie 2016 aparţine strict ministerului iniţiator.

· Platforma România 100 condamnă cu tărie acţiunea de dezinformare a opiniei publice lansată de ministerul aflat sub conducerea doamnei Sevil Shhaideh, din dorinţa de a pune responsabilitatea acestui proiect normativ şi a unor prevederi controversate pe umerii altui Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne