Casele rebelilor sirieni au fost vizate de forţele guvernamentale

Stephen Jones
16.07.2012

Un atac al forţelor guvernamentale asupra unui sat din Siria, care s-a soldat cu sute de morţi, a vizat casele rebelilor, a relatat Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Sâmbătă, observatorii ONU au intrat în satul Tremseh, la două zile după ce forţele siriene de securitate au lansat o puternică ofensivă.

Numărul morţilor este în prezent incert. Unii activişti îl estimează la aproximativ 200 de oameni, susţinând că este cel mai grav masacru de când au izbucnit protestele în ţară, în martie 2011.

Într-o declaraţie de sâmbătă, misiunea de supraveghere a Organizaţiei Naţiunilor Unite în Siria a declarat că violenţa nu a fost aleatorie.

"Atacul asupra Tremseh părea să vizeze anumite grupuri şi case, în principal ale dezertorilor armatei şi ale activiştilor", a indicat declaraţia.

Potrivit declaraţiei, s-au găsit mai multe învelişuri de glonţ şi bălţi de sânge în încăperile din mai multe case.

"Echipa ONU a observat o şcoală arsă şi case distruse în care existau semne de ardere internă, în cinci dintre ele.

"A fost folosită o gamă largă de arme, inclusiv artilerie, mortiere şi arme de calibru mic."

Declaraţia a adăugat că observatorii sunt de aşteptat să revină în sat duminică, în scopul stabilirii numărului exact de victime.

Incidentul de joi a atras o condamnare pe scară largă din partea liderilor mondiali. Secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat că există "dovezi incontestabile" că Siria a "ucis în mod deliberat civili".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor