Cascada Niagara, iluminată în albastru cu ocaza naşterii copilului regal

Cascada Niagara iluminată în albastru  în onoarea băieţelului născut de Catherine, soţia prinţului William, ducesă de Cambridge, 22 iulie 2013.
Cascada Niagara iluminată în albastru  în onoarea băieţelului născut de Catherine, soţia prinţului William, ducesă de Cambridge, 22 iulie 2013. (John Normile / Getty Images)

Simbol al ataşamentului Canadei faţă de coroană, cascada Niagara şi turnul CN din Toronto au fost iluminate în albastru, în onoarea băieţelului născut de Catherine, soţia prinţului William, ducesă de Cambridge, la maternitatea St.Mary din Londra, relatează AFP.

Turnul CN, care domină capitala economică a Canadei cu o înălţime de 553 de metri, va fi iluminat în albastru 'doar pentru această noapte', după cum declarase pentru AFP un oficial canadian.

Cascada Niagara, cunoscută destinaţie turistică situată la frontiera dintre Statele Unite şi Canada, a fost de asemenea iluminată în culoarea menţionată, au relatat mass-media locale.

Al treilea în ordinea succesiunii la coroana britanică, 'bebeluşul regal' este 'viitorul suveran al Canadei', a afirmat, într-un comunicat, primul ministru Stephen Harper, făcând urări de 'sănătate şi fericire tinerilor părinţi'.

Ţară din Commonwealth, Canada este o monarhie parlamentară, condusă în prezent de regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, fiind reprezentată la Ottawa de guvernatorul general David Johnston.