Kate, ducesa de Cambridge, a născut un băieţel

Ducesa de Cambridge, Kate Middelton.
Ducesa de Cambridge, Kate Middelton. (Chris Jackson / Getty Images)

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, Kate Middleton, a născut luni seara un băieţel sănătos de 3,7 kg, la Spitalul St. Mary din Londra.

Bebeluşul este primul copil al cuplului şi ocupă locul al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. Acesta a venit pe lume la ora locală 16:24 şi are o greutate de 3,7 kilograme. Potrivit apropiaţilor Casei Regale, naşterea a avut loc pe cale naturală iar Prinţul William a fost tot timpul alături de soţia sa.

Kate Middleton şi băieţelul sunt în stare bună de sănătate şi vor rămâne la spital în această noapte pentru supraveghere.

Naşterea a fost anunţată printr-un buletin postat la Palatul Buckingham.

"Atât eu, cât şi soţia mea suntem extrem de fericiţi de venirea pe lume a primului meu nepot. E un moment incredibil de special pentru William şi Catherine şi suntem extrem de încântaţi, alături de ei, de naşterea băieţelului lor. Să devii bunic e un moment unic în viaţa oricărei persoane, aşa cum nenumăraţi oameni drăguţi mi-au spus în ultimele luni, aşa că sunt extrem de mândru şi de fericit să fiu bunic pentru prima dată şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul", a declarat Prinţul Charles, potrivit CNN.

Conform unor surse din presa britanică, prinţul William i-a dat vestea mai întâi, prin telefon, reginei Elizabeth. Apoi, a vorbit cu tatăl său, prinţul Charles, iar apoi cu fratele său, prinţul Harry. Desigur, şi familia Middleton a fost înştiinţată înainte de anunţarea publică a informaţiei.

În scurt timp anunţul oficial despre naşterea micului prinţ a fost plasat pe un panou din faţa Palatului Buckingham şi imediat a stârnit aplauzele celor câteva mii de persoane care aşteptau vestea cea mare în faţa palatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe