Capitala are un nou logo. Include elemente arhitectonice reper ale Bucureştiului

Bucureştiul va avea, pare-se, un nou logo care, potrivit designerului care l-a creat, este suma a patru edificii reprezentative pentru Capitală.
Noul logo al Capitalei
Noul logo al Capitalei (ziare.com)
Loredana Diacu
05.05.2017

La scurt timp după ce a dat-o în bară alegând un logo care - surpriză? - semăna leit cu cel al oraşului Taipei, Primăria Capitalei a ales un alt simbol grafic al oraşului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presa al municipalităţii, preluat de digi24.ro, noul logo este creat de Alexandru Mihai Nenciu şi reprezintă "un cumul de valori reprezentative pentru Bucureşti". Mai exact, autorul susţine că simbolul este suma a patru edificii reprezentative pentru Capitală, respectiv Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul şi Arena Naţională.

Creatorul logo-ului, Alexandru Mihai Nenciu este absolvent de Design industrial la Universitatea de Artă Bucureşti, iar proiectul său era pe locul doi în urma votului comisiei care a ales logoul oraşului Bucureşti.

Acordarea premiului şi semnarea contractului de cesiune pentru drepturile de autor va avea loc peste o săptămână, pentru a evita orice situaţie neplăcută, aşa cum s-a întâmplat în cazul primei alegeri când, atenţie, cetăţenii au descoperit că logo-ul câştigător era deosebit de asemănător cu cel al oraşului Taipei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor