Emilia Şercan a dat în judecată "Academia de cumetrie" a lui Oprea
alte articole
Înfiinţată de generalul Gabriel Oprea, Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) încă refuză să dezvăluie cine sunt membrii săi, în ciuda faptului că aceştia sunt plătiţi direct din bugetul de stat. Pentru că instituţia i-a ignorat vreme de peste două luni solicitarea oficială făcută în acest sens, jurnalista Emilia Şercan a decis să tranşeze problema în instanţă.
"În momentul ăsta sunt de-a dreptul furioasă pe impertinenţa celor de la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, care refuză de peste două luni de zile să spună cine sunt, oficial, membrii din această instituţie de cumetrie. Sunt furioasă pentru că nişte indivizi care s-au cocoţat pe unele dintre cele mai înalte demnităţi ale statului îşi bat joc exact de unele dintre valorile care definesc un stat democratic, printre ele şi libertatea de a fi informat.
I-am dat în judecată, iar acţiunea mea în instanţă a fost înregistrată în data de 18 martie, iar de astăzi este afişată şi pe portalul instanţelor de judecată. Însă ce mă înfurie teribil de tare este faptul că aceşti oameni se comportă de parcă STATUL este bunul lor personal, proprietatea lor privată. Le-am cerut oficial lista lui George Maior, fost preşedinte al ASSN, acum ambasador în SUA, lui Remus Pricopie, actual preşedinte al ASSN, şi lui Vasile Dâncu, vicepremier şi membru fondator al ASSN", a anunţat Emilia Şercan.
Remus Pricopie este profesor universitar şi predă la SNSPA comunicare şi relaţii publice, însă ignoră de luni de zile cererile jurnalistei. "Halal mod de a înţelege comunicarea!"
"Vasile Dâncu este cel care îşi arogă paternitatea Legii 544/2001 a liberului acces la informaţiile de interes public şi cu toate astea, a ridicat frumos din umeri de fiecare dată când i-am cerut lista, iar pentru treaba asta am avut, cred, zeci de discuţii. Halal paternitate!", a adăugat jurnalista.
Însă ce o înfurie cel mai tare pe Emilia Şercan este faptul că, din cauza atitudinii acestor domni şi a altora ca ei, care ignoră esenţa regulilor după care funcţionează democraţia, ea, dar şi alţii ca ea, care sunt puşi în faţa unui abuz de genul ăsta, se văd nevoiţi să dea statul în judecată şi să blocheze instanţele de judecată cu procese care nu ar trebui să existe.
"Tribunalul Bucureşti este cea mai aglomerată instanţă din ţară, iar acum este mai încărcată cu un proces care nu ar fi trebuit să existe", a subliniat jurnalista.