Cameron: Avatar 2 ”merge foarte bine”. Va fi "impresionant"

Avatar.
Avatar. (AP Photo/20th Century Fox, File)
P. P.
23.02.2014

Directorul de film James Cameron a dezvăluit, în timpul unui interviu oferit pentru Slashfilm, că producţia filmului Avatar 2 ”merge foarte bine” dar este încă ”în etapa de început” însă la final ”va fi impresionant”.

”Ne află încă în etapa de început. Momentan dezvoltăm software-ul necesar. Eu scriu scriptul. Ne ocupăm cu toţii de designul creaturilor şi al personajelor cât şi de cadrul lumii de pe Pandora. Deci, momentan nu am început să regizez, însă mă ocup de procesele creative care vor duce la asta. Totul merge foarte bine. Cred că va fi extraordinar”, a precizat Cameron.

Filmul Avatar a avut un succes enorm la apariţia sa, în anul 2009, iar în 3 săptămâni de la lansare filmul a ajuns pe poziţia a doua din punctul de vedere al încasărilor totale în istorie. Primele 80 de pagini ale scenariului au fost scrise de Cameron în 1996 însă din cauza tehnologiei de atunci a amânat restul scenariului până în anul 2006.

”Veţi vedea lumi noi, peisaje noi şi culturi noi. Conflictul principal va rămâne acelaşi. Oamenii cu viziunea lor dominantă asupra naturii, şi de cealaltă parte Na’vi cu modul lor de viaţă integrat în natură, însă conflictul în sine se va manifesta moduri foarte diferinte”, faţă de primul film, a adăugat regizorul.

Sam Worthington, protagonistul primului film, Zoe Soldana în rolul prinţesei Omaticaya şi Stephen Lang, personajul principal negativ, îşi vor relua rolurile în al doilea film.

”Cel mai grozav lucru din Avatar, este lumea atât de bogată în care pot explora orice temă sau idee pe care mi-o doresc. Odată ce ai creat caracterele pe care publicul le îndrăgeşte, este grozav să le faci o surpriză şi să faci schimbări şi intrigi la care nu se aşteaptă”, a precizat Cameron.

Lumea fantastică prezentată de regizorul canadian în Avatar a făcut milioane ”de victime” în întreaga lume şi a provocat o nostalgie în masă din cauza conţinutului său bogat, diversităţii cât şi din cauza modului de viaţă integrat în natură al culturii Sci-fi Na’vi.

”Nu trebuie să petreci foarte mult timp să setezi foarte mult aceste lucruri, deoarece publicul şi-le va aminti din primul film. Eu nu mă plictisesc. Este o lume minunată. Îmi place să fiu în lumea din Pandora”, a încheiat regizorul.

Avatar 2 nu îşi va face apariţia în cinematografe mai devreme de luna decembrie 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor