Camera Deputaţilor nu a votat ridicarea imunităţii lui Ion Stan (PSD), din lipsă de cvorum

Camerele reunite în Parlamentul României (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
12.12.2012

Deputaţii nu au putut vota miercuri solicitarea procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, întrucât cvorumul nu a fost atins.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, anunţase la începutul şedinţei că raportul Comisiei juridice rămâne pe ordinea de zi şi va fi primul lucru discutat de pe agenda parlamentarilor din noul mandat.

Întrucât au fost prezenţi doar 103 deputaţi, şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care urma sa se discute solicitarea procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan nu s-a putut desfăşura.

"Proiectul de hotărâre rămâne pe ordinea de zi a noului Parlament şi va fi introdus cu prioritate", a precizat Zgonea.

Zgonea anunţase că, dacă miercuri nu este cvorum la şedinţa de plen convocată pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Ion Stan, atunci acest subiect va intra cu prioritate pe ordinea de zi a viitorului Legislativ, fără a fi necesare alte documente de la Ministerul Justiţiei.

La alegerile parlamentare de pe 9 decembrie, deputatul Ion Stan a fost ales pentru un nou mandat.

Deputatul PSD Ion Stan este acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă, iar ministrul Justiţiei transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor o solicitare a DNA de încuviinţare a arestării preventive a politicianului.

Ion Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, "câte două milioane, de benzină", pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie. La rândul său, Dima estima că este vorba despre "un miliard, un miliard două sute", potrivit anchetatorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor