Ion Stan, deputatul PSD acuzat de trafic de influenţă, a câştigat un nou mandat în Dâmboviţa

. (DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)
Ana Petrescu
10.12.2012

Parlamentarul care este acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă Ion Stan, a câştigat un nou mandat în Dâmboviţa. Deputatul PSD a primit peste 60% din voturi, conform datelor exit-pollurilor, scrie B1 TV.

Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei, a transmis săptămâna trecută preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a arestării preventive a lui Ion Stan.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor a aprobat, vinerea trecută, încuviinţarea arestării preventive a lui Ion Stan, acuzat de fapte de corupţie.

"Am avut o şedinţă restrânsă a grupului. S-a luat act de materialele transmise - scrisoarea ministrului Justiţiei, raportul Comisiei juridice - iar punctul de vedere al grupului va fi prezentat în şedinţa de plen de miercuri. S-a votat, în majoritate, pentru încuviinţarea cererii procurorilor DNA", a declarat Marian Neacşu, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Chiar dacă au fost constatate câteva "inadvertenţe" în referatul procurorilor de caz, acestea nu au contat la luarea deciziei de aprobare a arestării preventive a deputatului. Stan candidează pentru un nou mandat, iar pe 12 decembrie va fi organizată şedinţa de plen în cadrul căreia se va stabili dacă se va da încuviinţarea de arestare a lui.

Deputatul PSD Ion Stan a declarat că nu va demisiona din Parlament, pentru că nu se consideră vinovat şi va respecta toate procedurile judiciare pentru a demonstra acest lucru.

"Le-am spus colegilor mei, cei care au fost prezenţi, că eu voi respecta toată procedura parlamentară, că nu obstrucţionez în niciun fel Justiţia şi că DNA, dacă are probe, să-mi trimită dosarul la instanţa de judecată", a afirmat Stan.

În ordonanţa de începere a urmăririi penale, procurorii DNA relevă că Ion Stan a cerut 130.000 de lei de la persoana care l-a denunţat, bani care urmau să fie folosiţi pentru cumpărarea de combustibil pentru unele autoturisme ce urmau să fie folosite în campania electorală a deputatului.

Banii urmau să fie cumpărate alimente care să fie împărţite alegătorilor în preajma alegerilor parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor