Bugetul Capitalei pe anul 2012 a fost aprobat în lipsa consilierilor USL şi a lui Oprescu

(THEO HEIMANN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.03.2012

Bugetul Municipiului Bucureşti pe anul 2012, care prevede venituri de 4,6 miliarde lei şi cheltuieli de 4,9 miliarde lei, a fost aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), după o şedinţă de nouă ore şi în lipsa reprezentanţilor USL şi a primarului general Sorin Oprescu.

Bugetul pe 2012 este aproape egal cu cel de anul trecut, când a avut venituri de 4,5 miliarde lei şi cheltuieli de 5,1 miliarde.

Consilierii USL şi edilul-şef al Capitalei au părăsit sala de şedinţe după prezentarea amendamentelor la proiect aduse de PDL. Amendamentele, care au fost aprobate ulterior, ca şi întreg bugetul, de grupul ce deţine majoritatea în CGMB (PDL-PNG-PRM), au vizat acordarea de bani în plus pentru anumite investiţii şi instituţii subordonate municipalităţii, în detrimentul altora.

Astfel, de bani în plus vor beneficia, printre altele, Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-A1 (16 milioane de lei), Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (21 de milioane), Regia Autonomă de Transport Bucureşti (15 milioane lei), Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului (12 milioane), Administraţia Spitalelor şi Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Cei mai mulţi bani, peste 50 de milioane de lei au fost tăiaţi, conform aceloraşi amendamente, de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Au mai pierdut bani, printre altele, proiectul Acoperişuri verzi, iluminatul public şi Poliţia Locală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor