Brazilia, faţă în faţă cu o anaconda: şarpele înoată la doi paşi de scafandri [video]

Anaconda
Anaconda (screenshot tramite video Youtube)

Bartolomeo Bove, shark diver profesionist şi cameraman subacvatic, a trăit o experienţă uluitoare în timpul unei scufundări în râul Formoso, în Brazilia.

Tânărul, împreună cu un coleg, au înotat la câţiva metri de o anacondă uriaşă şi au filmat întâlnirea folosind o cameră video subacvatică. "Ceea ce vedeţi în clipul video este un exemplar feminin de anaconda verde, de 7 metri lungime şi aproximativ 90 de kilograme în greutate, cea mai mare dintre cele patru specii de anaconda", a spus Bove.

"Şarpele înoată calm şi liniştit, complet indiferent faţă de prezenţa noastră, uneori se apropie curios de cameră lingându-i lentila. Comportamentul său contrazice mitul că anaconda este o creatură agresivă şi violentă care poate pune în pericol viaţa oamenilor. Cu siguranţă este un animal prădător foarte puternic şi cel mai mare dintre toţi şerpii, care poate reacţiona dacă se simte ameninţat sau enervat, deci trebuie totuşi tratat cu mult respect."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință