Box: Fostul campion mondial Cesar Chavez Jr, depistat pozitiv la marijuana

Boxerul mexican, Cesar Chavez Jr.
Boxerul mexican, Cesar Chavez Jr. (Jeff Bottari / Getty Images)
Epoch Times România
20.09.2012

Boxerul mexican Cesar Chavez Jr a fost depistat pozitiv la marijuana în urma controlului antidoping efectuat după meciul pierdut la puncte în faţa argentinianului Sergio "Maravilla" Martinez, căruia i-a cedat cu această ocazie centura de campion mondial la categoria mijlocie, versiunea WBC.

Informaţia a fost confirmată de promotorul american Bob Arum, care a precizat că proba de urină care i-a fost recoltată mexicanului la finalul meciului desfăşurat sâmbătă la Las Vegas (Nevada) s-a dovedit pozitivă la marijuana.

Arum a adăugat că Chavez va trebui "să dea explicaţii în faţa Comisiei sportive a statului Nevada, care va acţiona în consecinţă". "Dacă au fost depistate urme de marijuana, din punctul meu de vedere nu este acelaşi lucru care şi cum ar fi utilizat un produs pentru îmbunătăţirea randamentului", a adăugat cunoscutul promotor american.

În vârstă de 26 ani, Cesar Chavez Jr se află la cel de-al doilea său test antidoping pozitiv şi al treilea caz ce are legătură cu substanţele interzise sau alcoolul. În noiembrie 2009, la meciul cu americanul Troy Rowland, el a fost depistat dopat cu furosemid, un diuretic utilizat pentru scăderea în greutate, dar şi pentru "mascarea" consumului de steroizi, fiind suspendat atunci şase luni şi amendat cu 10.000 de dolari (10 la sută din bursa pe care a primit-o). Anul acesta, în luna ianuarie, Chavez a fost arestat în Los Angeles pentru conducere sub influenţa alcoolului, scăpând de închisoare în urma unui acord cu procuratura din Los Angeles, care a acceptat ca boxerul să primească o condamnare de 3 ani de libertate condiţionată.

Comisia sportivă a statului Nevada poate decide acum retragerea completă a bursei de 3 milioane dolari pe care Chavez a primit-o la meciul cu Martinez, mexicanul riscând totodată o suspendare pe un an sau anularea licenţei sale de boxer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor