Bloomberg: Rubla puternic afectată de escaladarea luptelor din estul Ucrainei

(Captură Foto)

Rubla a înregistrat cea mai mare scădere în ultimele 2 săptămâni şi acţiunile au scăzut pentru prima dată în 4 zile datorită temerilor că escaladarea conflictului din Ucraina va duce la impunerea unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei, potrivit Bloomberg.

Rubla s-a îndreptat spre cel mai scăzut nivel al său în aproximativ o lună, alunecând în jos cu 2,3 procente la 65,72 până la ora locală 11:28, în Moscova, în contextul scăderii preţului la petrol şi al răspândirii luptelor dintre separatiştii pro-ruşi şi trupele guvernamentale de-a lungul unei linii de front în estul Ucrainei.

Scăderea preţurilor la petrol şi sancţiunile occidentale aplicate pentru rolul Rusiei în conflictul din Ucraina, unde numărul morţilor a depăşit 5.000, au lovit puternic rubla şi au adus în pragul recesiunii economia celui mai mare exportator de energie al lumii.

Statele Unite vor intensifica presiunea asupra Rusiei după atacul cu rachete din 24 ianuarie asupra oraşului port Mariupol, a declarat preşedintele american Barack Obama la o conferinţă de presă din New Delhi, în 25 ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie