Măcel în Ucraina. Atac cu rachete în oraşul-port Mariupol [Video]

Rebeli pro ruşi în Doneţk
Rebeli pro ruşi în Doneţk (Alexander Khudoteply/AFP/Getty Images)

UPDATE - În urma incidentului, premierul a solicitat convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU subliniind faptul că Rusia, prin actele sale de agresiune, a devenit un pericol pentru siguranţa internaţională.

***

UPDATE - Potrivit ultimelor informaţii transmise de autorităţile ucrainene, nu mai puţin de 21 de civili au fost ucişi şi alţi 86 au fost răniţi în atacul cu rachete de la Mariupol.

***

UPDATE - Ministerul de Interne ucrainean a informat că în urma atacului au murit de fapt 15 oameni, majoritatea civili, iar alţi 46 au fost răniţi, potrivit kyivpost.com.

Serviciul de presă al primăriei din Mariupol a informat că trei lansatoare ruseşti Grad au tras circa 120 de rachete în oraş.

***

Cel puţin zece civili, inclusiv copii, au fost ucişi într-un atac cu rachete care a vizat un cartier rezidenţial al oraşului-port ucrainean Mariupol, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, citat de CNN.

Şeful poliţiei regionale Doneţk, Vyacheslav Abroskin, scrie, pe pagina sa de Facebook, că separatiştii pro-ruşi sunt vinovaţi de bombardamentul cu rachete Grad în urma căruia au fost distruse mai multe case.

Primăria din Mariupol a informat că o rachetă a aterizat chiar într-o piaţă comercială. Mariupol - singurul oraş din estul Ucrainei care se află sub controlul forţelor de la Kiev - este un centru industrial major în care trăiesc peste 460.000 de locuitori.

Atacul cu rachete este cel mai recent dintr-o lungă serie de incidente care s-au soldat cu victime din rândul civililor. De la mijlocul lunii aprilie până pe 21 ianuarie, în conflictul din estul Ucrainei şi-au pierdut viaţa cel puţin 5.086 de persoane, iar alte 10.948 au fost rănite, potrivit unui raport prezentat de ONU.

Ucraina acuză Rusia că a trimis echipament şi peste 9.000 de soldaţi pentru a lupta alături de separatişti. Moscova neagă acuzaţiile.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe