Blaga i-a cerut lui Ponta să rezolve rapid problemele din raportul pe justiţie

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 23 Febroarie 2013. În imagine, Vasile Blaga (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
26.02.2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a adresat un mesaj premierului Victor Ponta prin care i-a cerut să se ocupe de rezolvarea problemelor semnalate în raportul pe justiţie.

"Premierul Victor Ponta trebuie să înceapă să îşi asume responsabilităţile de premier al României, co-preşedinte al USL şi preşedinte al PSD şi să înceteze să se mai comporte ca un om care nu are nicio răspundere pentru îndeplinirea cerinţelor din raportul MCV. De 10 luni, Victor Ponta uită când îi convine că este şef al Guvernului şi lider al unei majorităţi parlamentare largi. Mai exact, Victor Ponta este premier şi lider USL când este cald afară, şi un simplu şef de Guvern fără nicio putere atunci când este frig", se arată în mesajul lui Blaga.

Preşedintele PDL a apreciat că este responsabilitatea lui Ponta să se asigure că Ministerul Justiţiei se ocupă eficient şi transparent de desemnarea unor noi candidaţi pentru funcţiile de procuror şef al DNA şi procuror general al României. În plus, Ponta ar trebui să aibă grijă că în Cabinetul pe care îl conduce nu se află persoane trimise în judecată pentru fapte de corupţie sau miniştri incompatibili. Mai mult, în calitate de copreşedinte al USL şi de preşedinte al PSD, Ponta ar trebui să se asigure că parlamentarii puterii repară Statutul parlamentarilor.

Aceste solicitări apar în raportul MCV şi au mai fost precizate în scrisoarea trimisă sâmbătă de preşedintele Băsescu celor aflaţi în prezent la putere.

"Victor Ponta spune senin că îl va demite imediat pe ministrul Fenechiu când şi dacă acesta va fi condamnat. PDL îi cere premierului să îl demită imediat pe ministrul Fenechiu şi, eventual, să îl readucă în Guvern când şi dacă va fi declarat nevinovat de instanţă. Acest lucru ar transmite un mesaj clar Europei că în România suspiciunile de corupţie nu au ce căuta la masa Guvernului. PDL îi mai solicită premierului Ponta să ceară majorităţii USL să sprijine iniţiativa legislativă depusă de PDL pentru corectarea statutului parlamentarilor, votat de deputaţii şi senatorii puterii.
PDL îi cere lui Victor Ponta să îşi asume cu toată responsabilitatea de premier, lider al USL şi al PSD rezolvarea punctelor negative semnalate în raportul MCV. În caz contrar, Guvernul USL nu face decât să continue să ofere pretexte unor Guverne europene care refuză accesul României în Schengen şi să dea apă la moară Cancelariilor occidentale care cred că puterea de la Bucureşti nu vrea să facă din România un stat de drept", se mai arată în mesajul lui Blaga.

Liderii USL au răspuns la aceleaşi probleme semnalate de preşedintele Băsescu, susţinând că nu ei personal se pot ocupa de rezolvarea acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor