Victor Ponta: Nu se pot numi şefii de parchete până la termenul cerut de Traian Băsescu

Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Victor Ponta
 
Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Victor Ponta   (Epoch Times România)

Procedura de numire a procurorului general şi a şefului DNA nu poate fi finalizată în termenul-limită solicitat de şeful statului, este de părere premierul Victor Ponta.

într-o scrisoare, preşedintele României i-a solicitat premierului sâmbătă să grăbească această procedură, pentru a nu pune în pericol şansele ţării noastre de a intra în Schengen.

Primele propuneri făcute de ministrul Justiţiei pentru aceste funcţii au fost respinse de către preşedintele Traian Băsescu, după ce procurorii Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie primiseră aviz negativ din partea magistraţilor CSM.

"Acum, preşedintele ne spune că, până pe 3 martie, să numim şefii procurorilor. Amintesc că cei doi candidaţi propuşi de ministrul Justiţiei au fost respinşi de către preşedintele Băsescu. Cred că este o scrisoare de uz intern a preşedintelui", a afirmat duminică premierul, citat de Hotnews.

Noua procedură de selecţie a procurorilor trebuie să primească punctul de vedere al Comisiei Europene, după care urmează un termen de depunere al candidaturilor, la care se adaugă procedurile de selecţie de la Ministerul Justiţiei şi avizul CSM, a mai precizat Victor Ponta, subliniind că nu este de acord cu legarea subiectului Schengen de monitorizarea pe justiţie.

"Era important să arătăm că este un subiect comun, dar preşedintele nu a vrut să semneze scrisoarea cu mine. E ca la poker, vrea să pluseze probabil. Nu sunt de acord să asumăm noi faptul că pentru Schengen trebuie să facem unele lucruri pentru MCV", a mai declarat premierul Ponta.

Crin Antonescu, a declarat recent că preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare lui şi premierului Victor Ponta, în care le-a transmis că se fac vinovaţi de un posibil eşec al intrării României în Spaţiul Schengen, dacă nu vor fi numiţi mai rapid procurorul general şi şeful DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne