Biroul unui avocat al WikiLeaks percheziţionat de intruşi necunoscuţi. Assange oferă un indiciu despre senatorul Seth Rich

Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange. (Getty Images)

Trei persoane mascate şi îmbrăcate în negru au pătruns prin efracţie în biroul din Madrid al avocatului Baltasar Garzon de la WikiLeaks în zorii zilei de luni, poliţia descriind incidentul ca o operaţiune “foarte profesionistă” şi o tratează ca o tentativă de jaf, a precizat cea mai mare publicaţie din Spania, El Pais. Garzon conduce echipa juridică a lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, şi depune eforturi în special pentru evitarea extrădării acestuia în Suedia.

Intruşii au acoperit camerele de supraveghere cu bandă şi nu au existat semne că a fost furat ceva. Totuşi, poliţia analizează calculatoarele lui Garzon pentru a determina dacă au fost furate sau copiate fişiere. “Ei nu au luat ceea ce căutau”, a declarat Garzon publicaţiei El Periodico. Într-un interviu acordat revistei Ser, el a afirmat că securitatea clienţilor săi “nu a fost afectată” şi că persoanele “au acţionat foarte rapid”.

WikiLeaks a publicat pe Twitter articolul din El Pais şi după 90 de minute Asange a postat un anunţ privind raidul la biroul lui Garzon.

La câteva ore după intrarea prin efracţie şi la scurt timp după ce WikiLeaks a publicat pe Twitter articolul iniţial din El Pais, Julian Assange a declarat că un material video al lui Jimmy Dore este “genial”. Materialul include un interviu acordat de Assange emisiunii televizate olandeze Nieuwsuur, în care aproape că a folosit limbajul semnelor pentru a indica faptul că senatorul ucis Seth Rich, membru al Comitetului Naţional Democrat (CND) a fost sursa lui.

În materialul video pe care Assange îl numeşte “genial”, Dore opinează că administraţia Obama a fost nefastă. “Ceea ce am făcut în Libia, Irak, Guantanamo, proiectele militare secrete” au fost malefice. Dore menţionează raportul privind torturile, creşterea vânzărilor de arme către saudiţi în timpul lui Clinton, sau armele chimice vândute Irakului de către SUA.

“Nu au fost acele zile nefaste?” a întrebat Dore, adăugând: “Am creat milioane de refugiaţi din cauză că Barack Obama i-a bombardat intens, dar oamenii sunt furioşi pentru că Trump doreşte să îi blocheze la aeroport?”

Apoi Dore discută despre mainstream media (MSM), numindu-l pe Chuck Todd de la MSNBC o “unealtă a establishmentului”, adăugând: “Acum ştiţi de ce acel tip nu a absolvit colegiul”.

După aceea, Dore vorbeşte despre investigaţia hăckuirii serverelor Convenţiei Naţional Democrate – notând că FBI-ul nu a analizat niciodată presupusele servere atacate şi s-a bazat pe un raport întocmit de firma specializată în securitate cibernetică CrowdStrike, pe când analiza ulterioară a dezvăluit faptul că fişierele piratate au fost transferate cu o viteză de 23 MB/s, aproximativ viteza cu care un calculator transferă fişiere pe un memory stick, făcând ca un atac cibernetic pe Internet să fie destul de improbabil. Dore trece apoi la interviul acordat de Assange emisiunii olandeze Nieuwsuur, în care pare să indice că senatorul Seth a fost o sursă WikiLeaks.

“Întrebarea mea nu este dacă sursa a fost sau nu Seth Rich, ci de ce nu ni se permite să punem această întrebare fără să fim numiţi ţăcăniţi?”, a întrebat Dore.

Restul materialului video al lui Dore continuă să atace MSM pentru alimentarea rusofobiei printr-o propagandă teribilă şi distruge povestea colaborării Rusiei cu Trump – precizând faptul că dosarul “Trump-Rusia” a fost plătit de Hillary Clinton şi CND şi a fost creat de fostul spion MI6 Christopher Steele cu ajutorul unor oficiali de nivel înalt din guvernul rus.

WikiLeaks a dezvăluit în 2015 că un sondaj intern al campaniei Clinton a sugerat că cea mai mare vulnerabilitate a sa este acordul pentru Uranium-1 şi că Robby Mook şi John Podesta au creat povestea privind amestecul Rusiei în alegerile americane. Apoi, Dore indică faptul că John Podesta lucrează pentru Washington Post, care are legături cu CIA, şi că Paul Manafort, fostul manager al campaniei Trump, a direcţionat bani către Podesta Group, care a fost condus de Tony Podesta – despre care Dore presupune că va fi inculpat în curând.

Raidul asupra biroului lui Garzon şi tweetul ulterior al lui Assange indică faptul că situaţia legată de spionaj, versiuni oficiale şi Julian Assange este în centrul atenţiei mai mult ca niciodată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe