Biblioteca Congresului din Washington - unică şi deosebit de valoroasă [video]

Conform Guiness World Records, Bibilioteca Congresului Statelor Unite ale Americii este cea mai mare bibliotecă publică din lume. Te poţi pierde printre cărţi în fastuoasa Bibliotecă.
Biblioteca Congresului Statelor Unite
Biblioteca Congresului Statelor Unite (Youtube)

Biblioteca Congresului american este cea mai mare bibliotecă din lume luând în considerare numărul rafturilor, al cărţilor şi obiectelor deţinute, în incinta ei iubitorii de cărţi descoperind un adevărat paradis. Acest loc unic şi magic deţine peste 36,8 milioane de cărţi şi un total de 158 de milioane de documente. Copiile sunt traduse în 470 de limbi.

Infiinţată în anul 1800, biblioteca se află în interiorul Capitoluliului Statelor Unite, colecţia ei fiind în continuă creştere. De exemplu, Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al Statelor Unite, a vândut peste şase mii de exemplare bibliotecii.

Fondurile sale au continuat să crească în secolul al XX-lea. Astfel, guvernul a fost nevoit să construiască o clădire separată pentru a stoca toate lucrările. Clădirea este numită după numele preşedintelui. Printre milioane de cărţi din Biblioteca Congresului, aici există cea mai rară şi mai valoroasă colecţie de cărţi din lume. De exemplu, aici este păstrat proiectul Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite. Există, de asemenea, una dintre cele patru copii complete ale Bibliei Gutenberg, ce datează de la mijlocul secolului al XV-lea. Cu toate acestea, cel mai vechi document este un comprimat de piatră datat în anul 2010 î.Hr.

Alături de toate aceste exemplare istorice, există de asemenea un milion de publicaţii ale guvernului Statelor Unite, ziare, benzi desenate, filme, partituri muzicale, hărţi, fotografii, printuri, cântece şi opere muzicale ... Cifrele acestora sunt tot peste un milion în fiecare caz. Biblioteca Congresului a căpătat o mare importanţă de-a lungul anilor. Datorită acestei biblioteci a fost promovată lectura şi dezvoltarea culturală a poporului american. În prezent, este considerată Biblioteca Naţională a Statelor Unite. În afară de funcţia publică, ceea ce se remarcă cel mai mult este locul unde se află: o clădire în stil renascentist, istoric şi elegant.

Are 29 săli de lectură de diferite dimensiuni cu zeci de mii de rafturi. Cea mai mare sală de lectură are o formă circulară şi a fost scena mai multor filme. Dar mai presus de toate, ceea ce face Biblioteca Congresului remarcabilă este numărul mare de documente pe care le deţine. Este ca şi cum ar fi un fel de muzeu al istoriei omenirii, al lucrărilor şi abilităţilor oamenilor. Valoarea patrimoniului care se află în interiorul ei este unică, ceea ce o face de-a dreptul excepţională. Este posibil să nu fie cea mai veche bibliotecă din lume, dar este una dintre cele mai valoroase pentru omenire.

"Mereu mi-am imaginat că Paradisul ar fi un fel de bibliotecă", a mărturisit proeminentul scriitor Jorge Luis Borges.

Dacă puteţi, vizitaţi această minunată Bibliotecă şi veţi fi uimiţi de grandoarea, eleganţa şi fondurile sale. Este una dintre cele mai bune biblioteci din lume!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură