Berlusconi vinde AC Milan unui consorţiu chinez

După 30 de ani, fostul premier italian Silvio Berlusconi a confirmat că este pregătit să vândă giganţii din Serie A, respectiv AC Milan. Miliardarul a declarat că s-a căzut de acord asupra unui preţ, dar nu a numit cumpărătorul.
Fostul premier italian Silvio Berlusconi.
Fostul premier italian Silvio Berlusconi. (Captură Foto)
Andrei Popescu
06.07.2016

Sugerând că a vândut AC Milan pentru mai puţin decât valoarea sa de piaţă, Berlusconi a declarat marţi reporterilor: “Am acceptat ceea ce mi s-a oferit, ceea ce nici măcar nu ia în considerare importanţa mărcii [Milan]”.

Mogulul media în vârstă de 79 de ani nu a numit noul investitor al clubului milanez, dar a adăugat că este vorba de o companie chineză cu capital public.

Mass media italiană a speculat că ar putea fi vorba de Jack Ma, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii şi fondatorul gigantului chinez în comerţul online Alibaba.

Merită menţionat faptul că gigantul chinez în comerţ online (e-commerce) Alibaba a fost suspendat în luna mai dintr-o coaliţie specială internaţională care luptă împotriva comerţului cu produse contrafăcute din cauza reacţiilor negative din partea a numeroase companii, care consideră că Alibaba este cea mai mare piaţă din lume pentru astfel de produse.

Fininvest, compania familiei Berlusconi ce deţine clubul de fotbal AC Milan, a iniţiat discuţii exclusive cu consorţiul în luna mai după ce clubul a raportat o pierdere de 93,5 milioane de Euro în 2015.

Rapoartele susţin că acordul ridică valoarea clubului la 700-750 milioane de euro, inclusiv datoria. Contractul de vânzare este aşteptat să fie finalizat cel târziu până în 15 iulie, când consorţiul va cumpăra imediat 80% din club şi ulterior va prelua controlul deplin asupra acestuia.

“Am cerut noilor patroni să investească cel puţin 400 milioane de euro în AC Milan în următorii doi ani”, a adăugat Berlusconi.

Miliardarul italian a deţinut AC Milan din 1986, dar a declarat anterior că acest club are nevoie de capital pentru a concura cu alte cluburi europene de top, multe dintre ele fiind în prezent finanţate de patroni din Golf şi Asia.

Acordul are loc la doar câteva săptămâni după ce 70% din acţiunile clubului de fotbal rival Inter Milano au fost vândute companiei chineze Suning Commerce Group Co Ltd.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor