Beijingul semnalează că este pregătit pentru luptă în largul Peninsulei Coreene

După anunţul privind noul program de sancţiuni al ONU în valoare de 1 miliard de dolari ce vizează exporturile nord-coreene de cărbune, plumb şi fier, Beijingul organizează circa 12 exerciţii militare în Marea Galbenă.
Distrugătorul chinez Haikou.
Distrugătorul chinez Haikou. (Wikipedia.org)

Exerciţiile Marinei chineze trimit cu siguranţă mesajul că Beijingul “va fi eficient în orice conflict, în cazul izbucnirii unui război”, a declarat Malcolm Davis de la Institutul Australian pentru Politică şi Strategie, într-un interviu acordat publicaţiei South China Morning Post.

Puterea maritimă a Chinei este tot mai semnificativă. Săptămâna trecută, chinezii au adăugat o altă navă “monstru” la flota lor, despre care Peter Roberts de la Royal United Service Institute a declarat că se dezvoltă într-un ritm care pare să fie fără egal “în rândul oricărei forţe maritime de-a lungul istoriei”.

Exerciţiile maritime vor include testări cu muniţie reală, pregătiri pentru mobilizări ofensive şi defensive şi integrarea eforturilor navelor de suprafaţă, a submarinelor şi avioanelor de luptă. “Zeci de tipuri de rachete” vor fi de asemenea lansate în peste 10 testări, a notat South China Morning Post.

Shen Jinlong din Marina chineză şi alţi oficiali militari din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului vor monitoriza unul dintre aceste exerciţii maritime, care va include patru zile de simulări de lupte. Totuşi, nu este clar când va începe exerciţiul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe