Avertisment pentru SUA şi Coreea de Nord: China desfăşoară un exerciţiu maritim la scară mare

China a trimis un avertisment Coreei de Nord şi Statelor Unite blocând o zonă în Marea Galbenă pentru un exerciţiu maritim de patru zile.
Soldaţi chinezi.
Soldaţi chinezi. (Getty Images)

Detaliile exacte ale exerciţiului maritim – care a început sâmbătă şi se va încheia marţi – nu au fost publicate de Beijing.

Exerciţiul are loc pe fondul amplificării tensiunilor dintre Phenian şi Washington.

Preşedintele american Donald Trump a aplicat presiune asupra Beijingului pentru a convinge Coreea de Nord să îşi limiteze programul ilegal de rachete.

Însă luna trecută, Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală despre care se crede că este capabilă să lovească teritoriul Statelor Unite.

La această acţiune, SUA a răspuns prin organizarea unui exerciţiu militar cu armata sud-coreeană şi desfăşurarea unui test al sistemului de apărare antirachetă THAAD în California.

Unii analişti au declarat că exerciţiul militar chinez, care are loc la o săptămână după un alt exerciţiu similar, poate fi interpretat ca un mesaj adresat dictatorului nord-coreean Kim Jong-un de a se abţine de la alte teste şi acţiuni provocatoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe