Băsescu: USL trăieşte şi continuă lovitura de stat. Se încearcă punerea sub control a Justiţiei

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
Andrei Pricopie
02.06.2015

USL încă trăieşte şi urmăreşte punerea sub control a Justiţiei, a declarat marţi, în faţa sediului PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu, în contextul declaraţiile anti-justiţie făcute de premierul Victor Ponta cu o zi în urmă.

"Aici nu avem decât un singur comentariu: se continuă lovitura de stat cu finalitate punerea sub control a Justiţie de către USL, fiindcă USL trăieşte. Obiectivul a rămas acelaşi, acela de a pune sub control justiţia. Mă uit la inactivitatea lui Iohannis, la activitatea lui Tăriceanu şi Ponta", a precizat Traian Băsescu, citat de hotnews.ro.

"Nu cred că hotărârile definitive pot fi puse la îndoială, cum nu cred că orice hotărâre - definitivă sau nedefinitivă - nu pot fi analizate. Dar a contesta valabilitatea hotărârilor justiţiei este o mare greşeală", a declarat fostul preşedinte, făcând referire la contestarea de către Victor Ponta a condamnării date de instanţă în cazul lui Dragnea.

În ceea ce priveşte cazul Rarinca, fostul şef de stat a atras atenţia că Dan Voiculescu, prin postul său de televiziune, încearcă să folosească acest caz pentru a "da peste cap Justiţia".

"Cazul Mariana Rarinca tinde să devină un nou caz al învăţătoarei greviste, Cristiana Anghel, poveste pe care am trăit-o cu toţii şi am văzut falsurile trustului turnătorului Voiculescu. Cum acelaşi trust a fabricat protestele pro-Raed Arafat, deşi nimeni nu-l contesta pe el, ci sistemul. Situaţia Rarinca trebuia tratată cu sobrietate, nu trebuia făcut un alt caz Cristiana Anghel", a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat despre timpul petrecut în arest de Mariana Rarinca, fostul preşedinte a replicat: "Da, aici cred că sunt de acord să fie responsabilitate, se ştie foarte bine că sunt un contestatar al arestărilor preventive".

"Arestul preventiv se impune - e opinia mea, de inginer - atunci când se distrug probe... altfel, este un exces şi am mai exprimat acest lucru. Dar de aici până la a captura pentru că nişte ticaloşi turnători de teapa lui Voiculescu să încerce să dea peste cap Justiţia e cale lungă, statul român are mijloace", a adăugat Traian Băsescu.

Cât despre contestaţia DNA în cazul Rarinca, fostul şef de stat a subliniat că, "atât timp cât se respectă procedurile legale, nu avem ce comenta, nu cred că contestaţiile în anulare sunt interzise, cum nu cred că a analiza o hotărâre fără a încerca să executăm judecătorii este o crimă. Dar în momentul în care vrem să incriminăm judecătorii..."

În ceea ce priveşte cazul Şova, fostul lider de la Cotroceni a evidenţiat că întrega evoluţie a situaţiei arată că Parlamentul lucrează politic în raport cu Justiţia.

"Eu nu aş vrea să îl comentez dar v-aş aduce aminte că în acelaşi Parlament al României pentru doamna Udrea s-au făcut trei cereri de arestare în două ore, au venit săracii şi duminica, iar cu Şova nu reuşesc. Ce inseamna asta? Înseamnă că Parlamentul lucrează politic, înseamnă că Parlamentul are abordări politice incorecte în raport cu justiţia. Dacă Udrea nu a putut şantaja pe nimeni în Parlament, s-au dat repede voturile. Dar Şova ştie prea multe, de exemplu despre Ponta", a declarat Traian Băsescu, citat de b1.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor