Traian Băsescu: "La Scroviştea nu există niciun palat, e o minciună, a fost demolat acum zeci de ani"

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Mutat provizoriu la Scroviştea, fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit marţi seară, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1 Tv, despre problema locuinţei pe care Guvernul Ponta nu i-a pus-o încă la dispoziţie.

"În primul rând, pentru toţi oamenii din România interesaţi de subiect, că nu toţi mor de grija mea, dar sunt unii care asta au în preocupare în mod fundamental. La Scroviştea nu există niciun palat, e o minciună, fostul palat a fost demolat acum zeci de ani. Eu ocup în Vila 3 un dormitor, o sufragerie mică, un birou şi o bucătărie, şi de bună-seamă grup sanitar şi baie. Am cerut o soluţie care să însemne costuri rezonabile cu întreţinerea. De ce? Din bun-simţ şi probabil că în ziua de azi bunul-simţ este una din marile greşeli, ţi se întoarce în cap", a afirmat Traian Băsescu.

Fostul şef al statului susţine că premierul Ponta este lipsit de respect faţă de lege în această chestiune pentru că, potrivit legii, pe 21 decembrie 2014 trebuia să îi fie pusă la dispoziţie o vilă de protocol care să fie reşedinţă a unui fost şef de stat, să îndeplinească câteva condiţii, nu de spaţiu, ci de securitate erau primele condiţii.

"Acolo unde ar fi vrut Ponta să mă mut cu ferestrele pe trotuar, orice nebun să dea cu piatra, vedeţi ce se întâmplă şi când mă duc la Parchet, au gruparea de fluieraşi, violenţi, gata să dea cu pietre, să dea cu steaguri, să dea cu cu orice, nu pot să îmi expun familia la aşa ceva. Cum a înţeles Ponta să respecte legea? Dându-mi o locuinţă în renovare care după ce mi-a repartizat-o prin hotărâre de guvern a intrat în renovare. Vă asigur că am făcut toate demersurile şi în condiţiile acestea aş fi putut rămâne în Lac 3 până la momentul la care îmi punea la dispoziţie reşedinţa securizată din Gogol 2, pentru că scrie în lege că trebuie să fie păzită. Am văzut şi mitocani care spun să merg în Mihăileanu, care nu poate fi securizată", a precizat Traian Băsescu.

"În fapt, Ponta şi-a bătut joc de un şef de stat în funcţie şi de un fost şef de stat. La fostul şef de stat e oarecum explicabil. Dar la şeful de stat cu care înţeleg că se pupă pe gură aproape în toate problemele patriei, e inexplicabil de ce îşi bate joc şi de el. (...) Şi eu şi soţia mea suntem oameni cu bun-simţ, am preluat mesajul transmis de doamna Iohannis când s-a plâns că nu are încă reşedinţă. S-a găsit această soluţie, după ce am făcut toate cererile pentru o locuinţă provizorie. Vila Lac 3 nu e o vilă oarecare, are toate echipamentele şi buncărul, e de condamnat bătaia de joc a lui Ponta, e o chestiune de securitate naţională", a adăugat Traian Băsescu.

"Când RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti. Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vânătoare", a adăugat, pe Facebook, fostul preşedinte.

Premierul Victor Ponta a precizat că a încercat să rezolve situaţia pe o cale civilizată, însă rivalul său politic nu a vrut să părăsească locuinţa.

"Până la urmă, după ce 100 de zile am încercat pe o cale civilizată, fără executori judecătoreşti şi mascaţi, să îl convingem pe fostul preşedinte să elibereze locuinţa care îi revine acum lui Iohannis (..) rămâne să se facă reparaţiile şi apoi domnul Iohannis se va muta. RA-APPS m-a informat după ce s-a mutat la Scroviştea. Băsescu le-a spus că nu pleacă din vilă, nu voiam să aduc mascaţii acolo, era şi aşa destul de penibil", a afirmat premierul Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne