Lăzăroiu: Iohannis greşeşte când spune că doar Ponta este responsabil pentru numirea lui Teodorovici

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (onlinestudent.ro)

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, îl contrazice pe preşedintele Klaus Iohannis care, în opinia lui, greşeşte atunci când susţine că doar premierul Victor Ponta poartă responsabilitatea politică pentru numirea lui Eugen Teodorovici la şefia Ministerului de Finanţe.

"Iohannis greşeşte când spune că Ponta işi asumă responsabilitatea pentru numirea lui Teodorovici. CCR i-a dat şi lui jumătate din responsabilitate atunci când a decis că Preşedintele poate respinge o singură dată o numire. Deci nu e chiar aşa. Pe de altă parte, mulţi miniştri s-au perindat pe la Palatul Victoria deşi au votat in Parlament împotriva unor cereri ale justiţiei. Aşa că precedente ar fi", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Întrebat în cadrul conferinţei de presă susţinută marţi la Cotroceni de ce a acceptat numirea lui Eugen Teodorovici la şefia Ministerului de Finanţe în contextul în care acesta a votat, în calitate de senator, împotriva ridicării imunităţii lui Dan Şova, Iohannis a susţinut că responsabilitatea politică pentru această propunere este a primului ministru.

"Membrii Guvernului sunt propuşi de către prim-ministru, care îşi însuşeşte politic această propunere. Eu nu văd ce sens ar avea o respingere, dacă nu există motive temeinice care ţin de mine. Dacă cel propus nu convine politic, atunci şi-l însuşeşte prim-ministrul. Răspunderea politica pentru numiri e la premier", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Realitatea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.