Băsescu, după denunţurile fostei nore a lui Măgureanu: "E timpul să avem simţul ridicolului!"

Denunţurile la DNA şi acuzaţiile lansate în spaţiul public de fosta noră a fostului şef SRI, Virgil Măgureanu, au drept scop scoaterea lui lui Daniel Morar din CCR.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Acuzat de fosta noră a lui Măgureanu că ar fi intervenit la DNA pentru a-i rezolva un dosar lui Crin Antonescu, fostul preşedinte Băsescu infirmă categoric orice intervenţie pentru fostul lider PNL şi susţine că prin aceste acuzaţii lansate de Alina Petre se urmăreşte de fapt scoatere lui Daniel Morar din CCR, relatează B1 TV.

"Vă spun şi eu după cum v-a spus şi Crin Antonescu pe care nu îl înghit. E timpul să avem simţul ridicolului cum vă gândiţi că între mine şi Crin Antonescu ar fi putut interveni vreodată vreo înţelegere la care să fie parte şi Morar. Păi Morar ne lega pe amândoi, voi pricepeţi lucrul ăsta?", a afirmat Băsescu.

Fostul şef al statului a mai susţinut că fostul şef DNA Daniel Morar este o persoană care nu iese din litera legii, iar prin acuzaţiile lansate de Alina Petre şi de Florin Ghiulbenghian se urmăreşte scoaterea lui Morar din CCR.

În intervenţia sa telefonică la B1 TV, fostul preşedinte Băsescu a lansat un atac dur şi la adresa DNA.

"Luaţi notă de un alt tandem, mafie DNA, e un tandem care e lăsat să plece cu banii, cu apartamentele, cu avioanele, cu libertatea cu o singură condiţie să toarne la oameni politici. Tăcerea mea are o limită. Pot privi la instituţii cu respect pentru că le-am respectat, le-am consolidat, dar din 2015 au intrat într-un joc care nu e al României. Nu e al meu, nu e al României, nu e al interesului public al statului român să îi laşi pe mafioţi, să îi faci parteneri ai DNA şi să îi laşi cu toată averea în timp ce te apuci de ciopârţit şi pus cătuşe la oameni politici care nu au dus banii acasă. Dacă îi dai un nume procurorului de la DNA un nume de om politic căruia i-ai dat un ban în campanie să cumpere geci, ulei, pui pe care i-a dat electoratului şi reclami azi fie că sunt 10 ani, fie că sunt 11 ani, fie că sunt 9 ani, tu eşti bun şi rămâi cu tot ce ai furat ca mafiot.", a declarat Traian Băsescu.

Reamintim că fostă noră a lui Virgil Măgureanu şi omul de afaceri Florin Mihai Ghiulbenghian au depus un nou denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie. Denunţul îi vizează pe fostul şef al statului, Traian Băsescu, pe fostul şef al DNA, Daniel Morar, pe fostul consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu şi doi procurori anticorupţie.

Potrivit digi 24, Alina Măgureanu şi Ghiulbenghian l-au reclamat pe procurorul DNA care trebuia să instrumenteze dosarele care vizau presupuse infracţiuni comise de Crin Antonescu şi pe procurorul care era însărcinat să rezolve dosarele în care Liviu Negoiţă era acuzat cu semnarea ilegală a unui contract de credit.

Cei doi precizează în denunţul lor „în ultimele sale zile de mandat că ministru al Tineretului şi Sportului” Crin Antonescu ar fi emis ilegal un titlu de proprietate pentru o suprafaţă de circa 70.000 de metri pătraţi din Parcul Herăstrău, în favoarea oamenilor de afaceri Bartolomeu Finiş şi Adrian Petrache, care ulterior ar fi făcut presiuni pentru a evacua clubul sportiv Sportul Studenţesc din Herăstrău, se arată în denunţ.

Ghiulbenghian susţine că a vorbit despre acest lucru şi cu fostul preşedinte Traian Băsescu, în cursul anului 2007 şi că, în urma unei discuţii televizate pe acest subiect, Crin Antonescu i-ar fi propus un armistiţiu lui Traian Băsescu. Discuţia ar fi avut loc prin intermediul consilierului prezidenţial Daniel Moldoveanu, iar termenii negocierii ar fi fost următorii: Crin Antonescu nu-l mai critică timp de un an de zile pe Traian Băsescu, iar în schimb, fostul preşedinte ar fi intervenit la DNA pentru oprirea dosarului penal referitor la parcul Herăstrău, se arată în denunţ. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne