Acuzaţii incendiare făcute de fosta noră a lui Virgil Măgureanu: "Codruţ Marta a fost ucis". Reacţia lui Băsescu

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, fost şef SRI, a făcut o serie de denunţuri incendiare la DNA, denunţuri ce implică unele din cele mai sonore nume din România.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

UPDATE: Traian Băsescu anunţă că o va acţiona în instanţă pe Alina Măgureanu, după ce aceasta i-a implicat numele în scandalul presupusei ucideri a lui Codruţ Marta:

"Habar n-am ce ştie doamna. Eu nu am discutat niciodată cu Dragoş Dobrescu, nu cred că ne-am întâlnit vreodată. Cu Elan Schwartzenberg cred că de când eram primar n-am mai discutat, iar afirmaţia că ar şti Băsescu despre moartea lui Marta e o fantezie care mă obligă să o dau totuşi în judecată pe fosta noră a domnului Măgureanu. Nu ştiu despre ce vorbeşte, dar s-a ajuns la speculaţia că ştia preşedintele ţării despre uciderea unui om. E deja într-o zonă care nu are nimic comun cu realitatea", a explicat Traian Băsescu pentru B1 TV.

***

Invitată la România TV, fosta noră a lui Măgureanu a acuzat că unul dintre cei mai căutaţi români, Codruţ Marta, ar fi fost ucis. Informaţia i-a parvenit Alinei Măgureanu la o masă la Izvorani, unde a fost cu fostul soţ, relatează stiripesurse.ro.

”Am fost la acea masă. Mie mi s-a părut o glumă. La un moment dat, Dragoş Dobrescu s-a enervat şi a zis: ăsta trebuie să dispară! Da, mă, îl îngropăm într-o pădure, lângă Bucureşti. După 10 zile, a venit soţul meu, verde la faţă, şi a zis că a dispărut Marta, ăştia l-au omorât. Eu cred că toată lumea ştie că această persoană a fost ucisă, dar ne facem că nu vedem, toată lumea tace. Sunt interese mult mai mari, la niveluri foarte mari. De la preşedintele României în acel moment, Traian Băsescu, în jos. Toată lumea ascunde această crimă. Cel mai bun prieten al lui Elan Schartzenberg era, în acea perioadă, Vasile Cămărăscu, şeful SRI pe Bucureşti. La aceeaşi discuţie s-a mai vorbit şi despre o secretară, despre care ulterior s-a aflat că s-a sinucis, dar nu a fost sinucidere, ci a fost lichidată.

Am scris în denunţ cine era la masa, cine era la discuţii şi în strânsă legătură. Erau oameni cu funcţii importante, oameni care luau parte la diverse mese. Am auzit de o sumă de 10 milioane de euro. Marta era responsabil de o tranzacţie. Supărarea domnilor de la acea masă venea pentru că nu mai ştiau unde sunt banii respectivi. Soţul meu mi-a cerut să nu vorbesc cu nimeni niciodată despre acest subiect.

Fostul meu soţ a fost foarte şocat, era verde la faţă, nu-i venea să creadă când a aflat ce a păţit Codruţ Marta. Şi el se temea de acest grup. Aceşti oameni sunt foarte influenţi.

Am auzit, la discuţii, despre autocare cu votanţi pentru Traian Băsescu. Dragoş Dobrescu, Walter Florian şi alţii sunt printre oamenii care dădeau bani pentru campania lui Traian Băsescu din 2009.”, a declarat la România TV, Alina Măgureanu.

Fosta noră a lui Măgureanu a mai declarat luni, la ieşirea din sediul DNA, că a făcut mai multe denunţuri vizându-i pe fostul lider PNL Crin Antonescu şi pe soţia acestuia, Alina Vălean, pe fostul guvernator BNR Mugur Isărescu, pe primarul sectorului I Andrei Chiliman, pe fostul său socru, Virgil Măgureanu, pe fostul primar Sorin Oprescu, Elan Schwartzenberg, dar şi pe un procuror, un prefect şi alte personalităţi.

Codruţ Marta, unul dintre cei mai căutaţi români, a dispărut din ţară în luna mai 2012, apoi a fost dat în urmărire generală de Interpol. Marta şi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, sunt urmăriţi penal într-un amplu dosar de evaziune fiscală, conform căruia gruparea din care făceau parte ar fi prejudiciat statul cu peste 15 milioane de euro, pentru că nu ar fi plătit taxele necesare pentru vânzarea mai multor produse petroliere.