Băsescu, despre noua conducere PSD: Dacă-i arunci pe toţi în apă, plutesc. Dăncilă mai avea o bunătate

Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit miercuri seară, la Digi24, despre înlăturarea Vioricăi Dăncilă de la şefia PSD în urma dezastrului istoric suferit de social-democraţi la alegerile pentru Cotroceni.

"Nu prea-mi place să mă amestec în bucătăria unui partid, dar aici aş face un comentariu. Eu am avut convingerea că doamna Dăncilă va demisiona. Nu ştiu cât de forţată sau neforţată a fost, dar era clar că nu va sta până se vor organiza noi alegeri. Am făcut această afirmaţie demult, chiar imediat după anunţarea scorului. Dacă-i arunci pe toţi în apă, să vedeţi că plutesc, şi Ciolacu şi... plutesc. Măcar doamna Dăncilă mai avea o bunătate care i se vedea pe faţa dânsei, o femeie normală. Eu n-am putut să o consider adversar pe doamna Dăncilă, deşi eu şi PSD suntem două entităţi absolut conflictuale când ne întâlnim", a declarat Băsescu.

În acelaşi timp, fostul şef de stat a subliniat că nu crede în reformarea PSD-ului.

"Nu cred în reformarea PSD. Asta este o poveste pe care o servesc şi ziarişti şi politicieni. Sigur, ziariştii pot să ceară reforme tot timpul, dar la politicieni e aproape ridicol să vorbească de dimineaţă până seara de reformarea partidului. Ce să reformezi, că la ei 60% din parlamentari sunt noi. Mulţi sunt tineri. Mai bine şi-ar pune problema să caute oameni politici de valoare, dar de reformat ce să reformezi la ei? Că dacă dai afară, dai oameni de 40 de ani, de 35 de ani, care abia îşi încep cariera politică. Marea problemă nu e cum a ajuns Viorica Dăncilă premier, marea problema este cum a fost posibil să se nască un Dragnea, care a întrecut, prin sistemul draconic de control al propriilor decizii, a întrecut orice se poate imagina într-un sistem democratic. Este uşor comparabil cu ce însemnau liderii politici înainte de Revoluţie", a precizat Băsescu.

Reamintim că, marţi seara, după un Comitet Executiv Naţional care a durat de la 18:30 până la miezul nopţii, Viorica Dăncilă şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PSD, primind în schimb şefia organizaţiei de femei a social-democraţilor. Frâiele puterii au ajuns în mâna lui Marcel Ciolacu, şeful Camerei Deputaţilor. Detalii aici