Baschet: NBA - lebron James a câştigat duelul cu Kobe Bryant

Americanul LeBron James.
Americanul LeBron James. (Mike Ehrmann / Getty Images)
Epoch Times România
16.01.2015

Cleveland Cavaliers, revigorată de lebron James, a pus capăt unei serii de şase înfrângeri consecutive pe terenul echipei Los Angeles Lakers, impunându-se cu scorul de 109-102, joi, în liga nord-americană de baschet (NBA), în ciuda marcajului foarte strâns făcut de Kobe Bryant.

Duelul dintre cei doi jucători de marcă din istoria NBA s-a încheiat în avantajul celui mai tânăr, care a înscris 36 de puncte, faţă de 19 pentru Bryant. Dar starul lui Lakers a reuşit şi 17 recuperări, un nou record personal.

În ciuda acestei victorii, Cleveland Cavaliers rămâne cu un bilanţ negativ (19 victorii — 20 înfrângeri, locul 6 în Conferinţa de Est), în timp ce Lakers a înregistrat a 28-a înfrângere din acest sezon (locul 14 în Conferinţa de Vest).

Într-un alt meci, New York Knicks, învinsă în deplasare de Milwaukee Bucks, cu 95-79, a înregistrat a 16-a înfrângere consecutivă. Niciodată în istoria sa, Knicks, cea mai slabă echipă din acest sezon de NBA, cu doar cinci victorii şi 36 de înfrângeri, nu a traversat o asemenea serie catastrofală de înfrângeri. Singura consolare pentru echipa newyorkeză, învinsă în 26 din ultimele 27 de meciuri, a fost revenirea în efectiv a lui Carmelo Anthony, care a ratat ultimele şase meciuri din cauza unei probleme la un genunchi. El a fost autorul a 25 de puncte în doar 27 minute.

În ultima întâlnire a zilei de joi, Houston Rockets s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 112-101, în faţa formaţiei Oklahoma City Thunder, consolidându-şi locul 4 în Conferinţa de Vest prin aceasta a 28-a victorie (12 înfrângeri), în timp ce Oklahoma este departe de un loc care să-i asigure calificarea în faza playoff (locul 10, 18 victorii — 20 înfrângeri).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor