Simona Halep - Karin Knapp, în primul tur la Australian Open

Românca Simona Halep.
Românca Simona Halep. (WILLIAM WEST / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.01.2015

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, o va întâlni pe Karin Knapp (Italia) în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri la Melbourne.

Halep, a treia favorită a turneului de la Antipozi, ar putea juca în turul al doilea cu o româncă, Alexandra Dulgheru, care va debuta contra australiencei Jarmila Gajdosova. Halep (23 ani) o va înfrunta în premieră pe Knapp (27 ani, 51 WTA). Dulgheru (245 ani, 87 WTA) şi Gajdosova (27 ani, 68 WTA) se vor întâlni şi ele pentru prima oară.

Simona Halep a câştigat turneul WTA de la Shenzhen la începutul acestui an, dar a declarat forfait, apoi, pentru turneul de la Sydney, unde era principala favorită, din cauza unei enterocolite. Cea mai bună performanţă a sa la Australian Open s-a înregistrat anul trecut, când s-a oprit în sferturile de finală (3-6, 0-6 cu Dominika Cibulkova). Halep nu a câştigat până acum un turneu de Mare Şlem, dar a ajuns în finala unui, anul trecut, la Roland Garros (învinsă în trei seturi de Şarapova). În 2011, la prima participare, a ajuns până în turul al treilea, iar în 2012 şi 2013 a pierdut în runda inaugurală.

Monica Niculescu va avea o misiune dificilă, adversara ei din manşa inaugurală fiind australianca Samantha Stosur, cap de serie nr. 20. Monica (27 ani, 48 WTA) a pierdut toate cele patru confruntări cu Stosur (30 ani, 20 WTA), în 2009 la Stanford şi Los Angeles, în 2012 şi 2013 la Doha.

Irina Begu va avea o adversară din ''top ten'', Angelique Kerber (Germania), a noua favorită, care a învins-o în singurul meci direct, în 2013, la Indian Wells.

Sorana Cîrstea va juca în primul tur cu o adversară venită din calificări, iar dacă va trece de aceasta o poate întâlni pe rusoaica Maria Şarapova, a doua favorită, care în primul meci va întâlni tot o adversară din preliminarii.

Americanca Serena Williams, principala favorită, va începe aventura contra belgiencei Alison Van Uytvanck, în timp Petra Kvitova (Cehia), a patra favorită, va avea o adversară din calificări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor