Baschet masculin: CSM Oradea are ambiţii foarte mari pentru noul sezon competiţional

(David Purdy / Getty Images)
Epoch Times România
11.08.2014

Vicecampioana României la baschet masculin, CSM Oradea, a început pregătirea pentru sezonul competiţional 2014/2015 cu obiective mai ambiţioase decât anul trecut, fiind angrenată în trei competiţii oficiale: Cupa României, Liga naţională şi EuroChallenge.

"Dacă anul trecut aveam ca obiectiv clasarea în primele opt echipe, acum ne propunem clasarea în primele patru în campionat, desigur ne dorim un loc foarte sus, şi la fel în Cupa României, să ajungem în Final Four. În Cupele Europene, vrem să trecem de grupa în care suntem, una foarte grea, dar vom face tot posibilul ca să facem din nou o figură frumoasă, la fel ca şi anul trecut când am fost declarată cea mai bună echipă debutantă în Cupele Europene", a declarat luni, în conferinţă de presă, preşedintele CSM Oradea, Florin Birta.

La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media, clubul a fost reprezentat de către preşedintele Florin Birta, managerul Şerban Sere, antrenorul Cristian Achim, purtătorul de cuvânt Adrian Micinic, precum şi noile achiziţii: Mărcuş Hatten, Gary McGhee şi Ante Krapic.

Managerul echipei, Şerban Sere, a precizat că îi aşteaptă un sezon foarte aglomerat în următoarele două luni şi jumătate, din 27 septembrie până în 20 decembrie, CSM Oradea urmând să susţină nu mai puţin de 20 de meciuri: 12 meciuri în Liga naţională, două în Cupa Românei şi şase în Cupele Europene.

"După sezonul foarte bun pe care l-am avut, rezultatele ne obligă să ne menţinem la nivel înalt. Avem ambiţii foarte mari. Îmi doresc să câştigăm absolut tot ce se poate", a spus Şerban Sere. El a adăugat: "Din păcate sau din fericire, am căzut în cea mai valoroasă grupă, ca şi anul trecut, dar dacă vom reuşi să ieşim din această grupă înseamnă că suntem foarte, foarte buni", a precizat Şerban Sere.

În grupa sa din EuroChallenge, CSM Oradea va avea de înfruntat echipele Astana, din Kazahstan, Avtodor Saratov, din Rusia (a câştigat Super Liga Rusiei) şi Tofas Bursa, din Turcia.

Echipa de baschet masculin a CSM Oradea va avea patru noi jucători, trei dintre ei fiind prezentaţi în conferinţa de presă: sârbul Ante Krapic (a jucat la Piteşti şi la Ploieşti), doi jucători americani provenind din campionatul Germaniei — Mărcuş Hatten şi Gary McGhee—, alături de care va veni şi Adrian Guţoaia.

Ante Krapic a declarat că se bucură foarte mult că a venit la Oradea, deoarece "Asesoft a dorit să construiască o echipă mult mai performantă, sau cel puţin mult mai scumpă," iar în condiţiile în care clubul nu i-a propus prelungirea contractului, el a acceptat, fără să se gândească prea mult, să vină la Oradea, pentru că CSM este o echipă care în ultimii ani a performat şi îşi propune în continuare acest lucru. El a mai spus că, în cele două meciuri ale finalei Ligii naţionale, a fost foarte impresionat de atmosfera din sala sporturilor "Antonio Alexe".

Ca antrenor principal, clubul a semnat un nou contract cu Cristian Achim, alături de care este cooptat antrenorul asistent Miran Mitrovic, în locul lui Călin Pop, care se va ocupa de coordonarea Centrului de copii şi juniori. Din lotul echipei, pe o anumită perioadă, nu va mai face parte sportivul Andrei Ciordaş, neprimind deocamdată viza medicală.

Baschetbaliştii orădeni s-au reunit joi, 7 august, şi-au făcut testele medicale şi au efectuat vineri seară primul antrenament din perioada de pregătire pentru viitorul sezon. De marţi, 12 august, se vor deplasa într-un cantonament la Debrecen (Ungaria), după care vor susţine mai multe amicale în Sala "Antonio Alexe" din Oradea. Primul joc oficial va avea loc în 27 septembrie, pe teren propriu, cu CSU Atlassib Sibiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor