Bannon demisionează de la conducerea publicaţiei Breitbart pe fondul disputei cu Trump

Steve Bannon.
Steve Bannon. (Getty Images)

Steve Bannon, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al publicaţiei Breitbart, pe fondul disputei cu Casa Albă, provocate de acuzaţiile aduse de fostul consilier la adresa preşedintelui Trump şi a fiului său. Afirmaţiile sale controversate au fost publicate în cartea “Foc şi Furie” a lui Michael Wolff.

Breitbart - o publicaţie conservatoare asociată cu mişcarea Alt-Right (Dreapta Alternativă) - a făcut anunţul marţi pe website-ul său.

“Stephen K. Bannon s-a retras din Breitbart News Network, unde a îndeplinit funcţia de preşedinte executiv începând din 2012. Bannon şi Breitbart vor conlucra pentru o tranziţie lină şi sistematică”, potrivit anunţului.

Publicaţia l-a citat de asemenea pe Bannon ca afirmând: “Sunt mândru de ceea ce a realizat echipa Breitbart într-o perioadă de timp atât de scurtă pentru construirea unei platforme de ştiri de clasă mondială”.

Fostul strateg a fost criticat recent de susţinătorii lui Trump pentru comentariile făcute în cartea lui Wolff, unde Bannon ar fi făcut remarci incendiare privind capabilitatea lui Trump de a guverna ţara şi în legătură cu membri ai familiei sale.

Wolff l-a citat pe Bannon, în vârstă de 64 de ani, care a descris o întâlnire ce a avut loc în iulie 2016 în Trump Tower, la care au participat Donald Trump Jr., Jared Kushner şi un avocat rus, ca fiind “o trădare” şi “nepatriotică”.

Reacţionând la aceste remarci, preşedintele Trump l-a criticat dur pe fostul său strateg, susţinând că Bannon “şi-a pierdut minţile”.

“Steve Bannon nu are nimic de a face cu mine sau preşedinţia mea. Când a fost concediat, [Bannon] nu şi-a pierdut doar slujba, ci şi minţile”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

În plus, preşedintele american a denunţat cartea “Foc şi Furie” ca fiind “falsă”, iar pe Wolff l-a descris ca pe un “autor complet discreditat”.

Săptămâna trecută, Sarah Huckabee Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, a fost întrebată dacă Breitbart ar trebui să se distanţeze de Bannon din cauza declaraţiilor citate în carte.

“Cu siguranţă cred că este un lucru pe care ei ar trebui să îl analizeze şi să îl ia în considerare”, a răspuns aceasta.

Directorul general al Breitbart, Larry Solov, a fost citat afirmând: “Steve este o parte importantă 'moştenirii' noastre şi întotdeauna vom fi recunoscători pentru contribuţia sa şi pentru ceea ce ne-a ajutat să realizăm”.

În plus, Trump l-a criticat pe Bannon ca fiind bărbatul din spatele mai multor scurgeri de informaţii care au aruncat Casa Albă în haos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe