Avion al Ethiopian Airlines se prăbuşeşte pe ruta spre Nairobi. Toţi pasagerii şi-au pierdut viaţa

Avion al companiei Ethiopian Airlines
Avion al companiei Ethiopian Airlines (Wikipedia.org)

Un avion Boeing 737 al companiei aeriene Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică dimineaţa la scurt timp după ce a decolat din Addis Abeba. Se crede că la bordul avionului s-au aflat 149 de pasageri şi 8 membri ai echipajului în zborul către Nairobi, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Deutsche Welle.

Zborul ET 302 s-a prăbuşit în apropierea oraşului Bishoftu (cunoscut şi sub numele de Debre Zeit), situat la aproximativ 50 km sud de capitala etiopiană Addis Ababa, la scurt timp după ce a decolat la ora locală 8:30 a.m., potrivit unei declaraţii publicate de Ethiopian Airlines.

Televiziunea etiopiană de stat a anunţat că nu există supravieţuitori, iar premierul ţării a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Avionul a dispărut de pe radar la 6 minute după ce a decolat de pe aeroportul Bole din Addis Abeba, cauza prăbuşirii fiind încă investigată. Site-ul suedez pentru monitorizarea curselor aeriene Flightradar24 a afirmat că avionul a avut o “viteză verticală instabilă”.

“Datele oferite de reţeaua Flightradar24 ADS-B arată că viteza verticală a fost instabilă după decolare”, a precizat site-ul într-un mesaj postat pe Twitter.

Avionul Boeing 737-800MAX este acelaşi tip de avion ca şi avionul Indonesian Lion care s-a prăbuşit în octombrie 2018 la 13 minute după decolarea din Jakarta, în incident pierzându-şi viaţa 234 de persoane.

“Acesta este cel de-al doilea accident fatal major care implică modelul Boeing 737-800 MAX în mai puţin de 5 luni”, a declarat Alex Macheras, analist în aviaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe