Avioane F-15 interceptează o aeronavă deasupra West Palm Beach

Avioane F-15E Strike Eagles
Avioane F-15E Strike Eagles (Suzanne Jenkins / Getty Images)
Madalina Craciun
19.02.2017

Două avioane de luptă americane ale Forţelor Aeriene au interceptat un avion care nu a reactionat la încercările de a stabili o comunicaţie ale turnului de control, în timp ce zbura în apropiere de West Palm Beach, Florida de Sud, în timpul unei vizite a preşedintelui Donald Trump la Mar-a-Lago.

Pentru a prinde din urmă avionul care încălca restricţiile asociate cu vizita lui Trump, avioanele F-15 au provocat o explozie sonică vineri seara care a zguduit case, a pornit alarmele maşinilor şi a speriat rezidenţii, susţin rapoartele.

Explozia sonică a fost creată deoarece cei doi piloţi de avion au accelerat avioanele peste viteza sunetuluipentur a prinde din urmă intrusul, conform declaraţiei Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială.

Avioanele de luptă au reuşit în final să stabilească o comunicare cu avionul, deşi nu au fost oferite mai multe detalii de către autorităţi.

“Scopul interceptărilor militare este de a ajuta avionul identificat să restabilească comunicaţia cu controlorii de trafic aerian ai Administraţiei Federale a Aviaţiei şi de a ajuta pilotul să urmeze instrucţiunile controlorilor de trafic aerian pentru a ateriza în siguranţă pentru măsuri ulterioare”, conform declaraţiei Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială.

Incidentul a avut loc în jurul orei 19:00 ora locală.

La începutul acestei luni, un avion privat s-a apropiat la 3 km de avionul prezidenţial Air Force One care zbura deasupra Floridei. Autorităţile investighează incidentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor