Aveţi idee cât de mare este universul? Oamenii de ştiinţă au cartografiat 8.000 galaxii [video]

Hartă cosmică
Hartă cosmică (Captură Youtube)

A încerca să numeri stelele din univers este ca şi cum ai încerca să numeri grăunţele de nisip de pe o plajă. Este pur si simplu imposibil.

Deşi estimările variază de la experţi la experţi, s-a ajuns la un consens general potrivit căruia există cel puţin 100-200 de miliarde de galaxii în universul nostru. Gândiţi-vă la asta pentru un moment şi acum adăugaţi şi miliardele de stele din fiecare galaxie. Numărul ar putea foarte uşor fi de ordinul trilioanelor.

Calea Lactee ca exemplu, care măsoară aproximativ 120.000 ani lumină în distanţă, conţine până la 400 de miliarde de stele.

În materialul video pe care vi-l prezentăm, o echipă de oameni de ştiinţă a adunat date despre mai mult de 8.000 de galaxii care o înconjoară pe cea în care trăim noi, Calea Lactee. Ei au cartografiat mişcarea şi poziţia în spaţiu a fiecărei galaxii şi au descoperit că galaxia noastră este parte a unui sistem gigantic ce conţine un număr impresionant de alte galaxii, denumite super cluster.

Sursa: Scientists Mapped 8000 Galaxies (Ouţ Of Billions) & Made An Amazing Discovery

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.