Autostrada suspendată a lui Sorin Oprescu a fost respinsă încă o dată de CGMB

(photos.com)
Epoch Times România
24.03.2012

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, vineri, indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru proiectul cunoscut ca autostrada suspendată a primarului Sorin Oprescu - obiectiv de investiţii ce are costuri totale de 1,57 miliarde de euro.

Denumit "Închidere Inelul Median de Circulaţie la Zona Nord(Autostrada Urbană-tronson Lacul Morii-Şoseaua Colentina", obiectivul este prevăzut să aibă o lungime a căii rutiere de 13,15 kilometri, cu scopul de fluidizare a traficului.

Finanţarea se va face din alocaţii bugetare şi)sau din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie, se arăta în proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Din costurile totale ale proiectului de infrastructură, 233,3 milioane de euro sunt prevăzuţi pentru obţinerea şi amenajarea terenului, 57,7 milioane de euro - pentru proiectare şi asistenţă tehnică, iar 1,1 miliarde de euro - pentru realizarea propriu-zisă a lucrărilor.

Cea mai scumpă lucrare din proiectul autostrăzii suspendate, estimată la 603 milioane de euro, este obiectivul Poligrafiei-Aerogării, care va consta în construirea a două tuneluri, câte unul pe sens, pe sub parcul Herăstrău.

Indicatorii au mai fost respinşi o dată de majoritatea din CGMB, formată din consilierii de la PDL, PRM şi PNG, pe motiv că detaliile proiectului nu le-au fost prezentate acestora în timp util.

Primarul general Sorin Oprescu a precizat că obiectivul de infrastructură ar urma să fie realizat printr-un parteneriat public-privat cu Shanghai Group din China, iar o parte a costurilor ar putea fi acoperită printr-o taxă pentru şoferii bucureşteni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor